Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

George & The Dukes στο JazzPoint

George & The Dukes Από τον B.B.King στον Hendrix με πάθος και αίσθημα. Σχήμα αφιερωμένο στο ηλεκτρικό blues – rock, με έμφαση στη σκηνή του Chicago και ρεπερτόριο επηρεασμένο από τη δισκογραφία των B.B.King, Albert Collins, Albert King, Ronnie Earl, George Benson, Jimi Hendrix, Johnny Winter.

89710-180930.jpg

George & The Dukes

Από τον B.B.King στον Hendrix με πάθος και αίσθημα.

Σχήμα αφιερωμένο στο ηλεκτρικό blues – rock, με έμφαση στη σκηνή του Chicago και ρεπερτόριο επηρεασμένο από τη δισκογραφία των B.B.King, Albert Collins, Albert King, Ronnie Earl, George Benson, Jimi Hendrix, Johnny Winter.

Βασίζονται στη δύναμη και το συναίσθημα, παίζοντας «κάθε μουσικό κομμάτι σαν να΄ταν η πρώτη φορά». Μετράνε δύο δεκαετίες στην αθηναϊκή σκηνή, με τον George σε φωνή και κιθάρα ποτισμένη από τους ήχους της αγγλικής black community. Εκεί ζούσε ο leader του trio, με ακούσματα blues, dub&funk και αυτοί οι απόηχοι είναι ενταγμένοι στη μουσική του.

Η μπάντα κινείται με επιτυχία από τα ΄90s, ξεχωρίζοντας για τις συλλογικές και ατομικές δεξιότητες των μελών της, τον original ήχο της και τα άψογα φωνητικά. Δεξιοτέχνες όλοι με πάθος και «blues with a feeling», κάτι που δεν περιγράφεται, δεν αναλύεται, δεν διδάσκεται. Απλώς σε συνεπαίρνει, όπως ρολάρει το live και οι χορδές κάνουν μπλουζ – διέσεις με τράβηγμα προς τα πάνω.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ώρα προσέλευσης 21:30

Ελεύθερη είσοδος

 

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ