Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

10 Code + Lower Cut Live w/ Under Ether στο six d.o.g.s

88026-214702.jpg

10 Code + Lower Cut Live w/ Under Ether

Δύο μπάντες με παράλληλη πορεία στο χώρο του κιθαριστικού alternative μαζί στη σκηνή του six d.o.g.s. Οι 10 Code, λίγο καιρό μετά την εμφάνιση τους στην κεντρική σκηνή του Exit Festival της Σερβίας μαζί με τους Motörhead, συναντούν ξανά τους Lower Cut. Οι δύο μπάντες έρχονται κατευθείαν από το στούντιο όπου δουλεύουν την πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα δισκογραφική δουλειά τους, δίνοντας στο λάιβ αυτό και μια πρόγευση του τι μέλει γενέσθαι. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Under Ether με την ατμοσφαιρική alternative μουσική τους.

10 Code είναι οι Πέτρος Ποταμιάνος, Απόστολος Μπουλές, Γιώργος Παρασκευόπουλος και Στέφανος Σακελλαρίου και δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2011. Τον Μάιο του 2013 κυκλοφόρησαν το "The Connection EP", που έτυχε πολύ καλής αποδοχής από μέσα και κοινό και μόλις ένα χρόνο μετά το διπλό single "Transmitter", ως δείγμα του επερχόμενου album τους. Αλλαγές στη σύνθεση τον Σεπτέμβριο του 2014 καθυστέρησαν την παραγωγή του δίσκου, ο οποίος πλέον είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει στα τέλη της χρονιάς, σε παραγωγή του Αλέξη Μπόλπαση.

Οι 10 Code έχουν παίξει στις περισσότερες σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενώ από τα live τους ξεχωρίζουν την εμφάνισή τους στην κεντρική σκηνή του Exit Festival 2015 της Σερβίας, την παρουσία τους στον τελικό του EuroMusic Contest στο Παρίσι (2014) και τη συμμετοχή τους στο φετινό River Party στο Νεστόριο.

Οι Lower Cut είναι ένα άκρως δραστήριο συναυλιακά συγκρότημα που έχει εμφανιστεί σε πολλά από τα live stages της Αθήνας. Η μουσική τους κινείται στον ευρύτερο χώρο του alternative, με σαφείς προεκτάσεις στην dream rock/shoegaze/post σκηνή. Κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Off my Head” τον Οκτώβριο του 2014 στην Puzzlemusik. Αυτή την περίοδο ετοιμάζουν την επόμενη δισκογραφική δουλειά τους σε παραγωγή του Αλέξη Μπόλπαση.

Τους Lower Cut αποτελούν οι: Ειρήνη Αργύρη (φωνή), Βαγγέλης Σταυρουλάκης (κιθάρα), Αλέξανδρος Δαρμής (πλήκτρα, samples, programming), Γιάννης Ευθυμίου (μπάσο, πλήκτρα, programming) και Βασίλης Μπάλδος (ντραμς).

Οι Under Ether, αν και φίλοι πολλά χρόνια και ο καθένας με την δική του διαδρομή στην αθηναϊκή σκηνή, παίζουν μαζί εδώ και λίγους μήνες. Τα όνειρά τους να γίνουν μέλη των Bad Seeds, να τα πίνουν παρέα με τον Lanegan ή να υπογράψουν στην 4AD δεν ευδοκίμησαν, οπότε κάπως έτσι αποφάσισαν να κάνουν την αμέσως καλύτερη κίνηση: να δημιουργήσουν το δικό τους σχήμα.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

στις 21:00

Είσοδος: 5 ευρώ