Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

The Underground Youth Orchestra στο Σινέ Τριανόν

66235-133455.jpg

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη χώρα του σινεμά, μέσα από τη μουσική, προετοίμασε με νεανικό πάθος η ορχήστα νέων μουσικών, The Underground Υouth Orchestra. Πρόκειται για την ανοιξιάτικη συναυλία κινηματογραφικής μουσικής της Ορχήστρας. Οι λάτρεις της μουσικής και του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, με τη ζωντάνια και την αρτιότητα των νέων μουσικών της Oρχήστρας, μελωδίες και ηχοχρώματα που ακούστηκαν, πρώτη φορά, σε μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες των τελευταίων χρόνων. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν, επίσης, κομμάτια κλασσικής μουσικής που ενσωματώθηκαν επιτυχημένα στο soundtrack γνωστών ταινιών, για να αναφέρουμε, ενδεικτικά, το περίφημο Waltz No 2 του Dmitri Shostakovich, που ακούσαμε στο φιλμ «Μάτια ερμητικά κλειστά» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Στην ανοιξιάτικη συναυλία, διάσημα κινηματογραφικά θέματα θα συνυπάρξουν με περισσότερο ατμοσφαιρικές ή απρόβλεπτες συνθέσεις: η μουσική του Leonard Bernstein για το φιλμ West Side Story, τα επικά και λυρικά θέματα που συνέθεσαν ο Trevor Jones και ο Randy Edelman για την ταινία Ο τελευταίος των Μοϊκανών, το νοσταλγικό soundtrack του Ennio Morricone για την ταινία Σινεμά ο Παράδεισος, οι συνθέσεις του Παναγιώτη Καλατζόπουλου για το φιλμ Peppermint, η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι για τη Μαγική Πόλη. Δεν θα λείψουν οι στοχαστικές συνθέσεις του Philip Glass από τις Ώρες, το ονειρικό soundtrack του Alexandre Desplat για τη ταινία Νέα Σελήνη και του Alfred Shnittke για την Ιστορία ενός άγνωστου ηθοποιού.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Λεωνίδα Παπαγεωργίου, λάτρη του κινηματογράφου και ιδιοκτήτη του Τριανόν, που πριν από λίγες μέρες έφυγε, τόσο πρόωρα, από τη ζωή.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ώρα έναρξης: 11.30 π.μ.

Εισιτήρια: 8 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι: 3 ευρώ