Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Ν. Οικονομίδου - Η. Παπαθανασίου - Κ. Χάρδας στην Αίθουσα Φίλιππος Νάκας

Από την εικόνα στον ήχο - Από την αίθουσα στο 'δωμάτιο' Νέλλη Οικονομίδου βιολί Ήβη Παπαθανασίου βιολοντσέλο Κώστας Χάρδας πιάνο Τι γίνεται όταν ένα σύνολο μουσικής δωματίου (τρίο με πιάνο) παίζει μουσική που έχουμε πρωτοακούσει ως συνοδεία στη μεγάλη οθόνη; Έχοντας αντικαταστήσει τη 'χειροπιαστή' εικόνα του κινηματογράφου με τον 'αφηρημένο' ήχο του τρίο, οι ήχοι της εικόνας μετατρέπονται σε μία νέα εμπειρία. Εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα ανασκαλεύονται και μετατρέπονται σε προσωπικές ιστορίες.

65291-131465.jpg

Από την εικόνα στον ήχο - Από την αίθουσα στο 'δωμάτιο'

Νέλλη Οικονομίδου βιολί

Ήβη Παπαθανασίου βιολοντσέλο

Κώστας Χάρδας πιάνο

Τι γίνεται όταν ένα σύνολο μουσικής δωματίου (τρίο με πιάνο) παίζει μουσική που έχουμε πρωτοακούσει ως συνοδεία στη μεγάλη οθόνη; Έχοντας αντικαταστήσει τη 'χειροπιαστή' εικόνα του κινηματογράφου με τον 'αφηρημένο' ήχο του τρίο, οι ήχοι της εικόνας μετατρέπονται σε μία νέα εμπειρία. Εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα ανασκαλεύονται και μετατρέπονται σε προσωπικές ιστορίες.

Στη σημερινή συναυλία ακούγονται με έναν άλλο -πιο ιδιωτικό- τρόπο μουσικές από τον παγκόσμιο και τον ελληνικό κινηματογράφο του σήμερα και του χθες, σε μεταγραφές των μελών του τρίο.

Μ.Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ώρα 20.30

Εισιτήριο: 10 ευρώ - φοιτητικό 5 ευρώ