Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

"Γύρω απ´το Λόρκα : Σονάτες για βιολί και πιάνο" στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός"

Γύρω απ´το Λόρκα : Σονάτες για βιολί και πιάνο Γιάννης Αγρανιώτης, βιολί - Δημήτρης Μαρίνος, πιάνο Στα πράσινα χρώματα του πρωινού θάθελα νάμουν μια καρδιά. Μια καρδιά. ... Και το απόβραδο θάθελα νάμουν η φωνή μου. Ένα αηδόνι. (Απόσπασμα από το ποίημα Cancioncilla del primer beso του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα) H εκτέλεση του Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα το 1936, στη διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου πολέμου, αποτέλεσε πηγή συγκίνησης αλλά και δημιουργικής έμπνευσης ανάμεσα στον καλλιτεχνικό κόσμο της εποχής.

63239-127159.jpg

Γύρω απ´το Λόρκα : Σονάτες για βιολί και πιάνο

Γιάννης Αγρανιώτης, βιολί - Δημήτρης Μαρίνος, πιάνο

Στα πράσινα χρώματα του πρωινού θάθελα νάμουν μια καρδιά. Μια καρδιά.

... Και το απόβραδο θάθελα νάμουν η φωνή μου. Ένα αηδόνι.

(Απόσπασμα από το ποίημα Cancioncilla del primer beso του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα)

H εκτέλεση του Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα το 1936, στη διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου πολέμου, αποτέλεσε πηγή συγκίνησης αλλά και δημιουργικής έμπνευσης ανάμεσα στον καλλιτεχνικό κόσμο της εποχής.

Στο κέντρο του προγράμματος της συναυλίας μουσικής δωματίου, στις 29 Μαρτίου στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", με τον βιολονίστα Γιάννη Αγρανιώτη και τον πιανίστα Δημήτρη Μαρίνο, τοποθετείται η Σονάτα για βιολί του Φρανσίς Πουλένκ, γραμμένη από τον Γάλλο συνθέτη στο Παρίσι μεταξύ 1942 και 1943. Με την απλή μελωδική γραφή του, ο Πουλένκ καταφέρνει να εκφράσει με τον πιο δεξιοτεχνικό τρόπο, τα συναισθήματά του, που εν προκειμένω ταυτίζονται με την τραγική μοίρα του Λόρκα, ένας αυτούσιος στίχος του οποίου, χαρακτηρίζει το δεύτερο μέρος της σονάτας "Η κιθάρα κάνει τα όνειρα να κλαίνε", παραπέμποντας τον ακροατή στις μουσικές διασκευές του ίδιου του Λόρκα ισπανικών παραδοσιακών λαϊκών τραγουδιών.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ώρα 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και 8 ευρώ για μαθητές, φοιτητές και ανέργους

Πληροφορίες/ κρατήσεις:

Υπηρεσία εισιτηρίων

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα

Τηλ.: 210 7234567

www.ticketservices.gr