Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος στο El Convento del Arte

Παναγιώτης Καλαντζόπουλος - Η Ορχήστρα του Δρόμου Τραγούδι: Ειρήνη Τουμπάκη - Αγγελική Τουμπανάκη

61388-122721.jpg

Παναγιώτης Καλαντζόπουλος - Η Ορχήστρα του Δρόμου

Τραγούδι: Ειρήνη Τουμπάκη - Αγγελική Τουμπανάκη

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος συνθέτης μουσικής και τραγουδιών που έχουν “ντύσει” ιστορίες για το γυαλί και το πανί, ασχολήθηκε με την τέχνη της μελωδικής μουσικής και εξελίχθηκε σ’ έναν ιδιόρρυθμο δημιουργό της γενιάς του. Από τη δεκαετία του 90 έως σήμερα, έγραψε μερικά από τα πιο μεστά κομμάτια της εποχής μας: «Με τα Μάτια Κλειστά», «Λευκό μου Γιασεμί», «Summertime in Prague», «Να ’χα Δυο Ζωές»… “γράφω, όπως λέει, μουσική και στίχους σχεδόν για όποιον μου το ζητήσει…”

Η Ειρήνη Τουμπάκη (8 & 22 Μαρτίου) είναι μία νέα λαϊκή τραγουδίστρια, που η θερμή φωνή της σε πάει στις καλές εποχές του 50 και του 60. Έχει τραγουδήσει σε λαϊκά πάλκα κι εδώ κάνει ένα άλμα με τον Καλαντζόπουλο σε γνωστούς και άγνωστους δρόμους με μεγάλη άνεση και χάρη.

Η Αγγελική Τουμπανάκη (15 & 29 Μαρτίου), είναι jazz vocalist και η δημιουργός των “Aggeliki Toubanaki & Buzz Bastardz". Μία φωνή με πολλά πρόσωπα, ευέλικτη και θεατρική, ενσαρκώνει άλλοτε μια εκρηκτική τσιγγάνα άλλοτε μια αιθέρια γαλλίδα κι άλλοτε χρησιμοποιεί την φωνή σαν μουσικό όργανο.

Στην νέα αυτή παράσταση, ο Καλαντζόπουλος ξεκινά με βάση την κιθαριστική σύμπραξη με τον Κλέωνα Αντωνίου (Mode Plagal), μεταξύ ηλεκτρικού κι ακουστικού ήχου. Τρία νέα μέλη της μπάντας είναι ο Γιώργος Παλαμιώτης, ένας από τους λίγους Έλληνες μουσικούς που πέρα από τεχνική και ιδιώματα, κατάφεραν να δημιουργήσουν δικό τους ‘ήχο’ και προσέγγιση στο όργανο και ο Άγγελος Πολυχρόνου, ιδρυτικό μέλος των QUILOMBO, ένας περιπετειώδης κρουστός που έχει ταξιδέψει μίλια για να μάθει τα μυστικά των ρυθμών. Μαζί τους ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος ακροβατεί ανάμεσα στις μελωδίες και τους αυτοσχεδιασμούς με τον καθαρό και τον ‘πειραγμένο’ ήχο της τρομπέτας. Ο Καλαντζό μαζί με την Αγγελική Τουμπανάκη, την Ειρήνη Τουμπάκη και την Ορχήστρα του Δρόμου αυτοσχεδιάζει πάνω σε νέες και παλιές συνθέσεις και παρουσιάζει ανέκδοτα τραγούδια.

Η Ορχήστρα του Δρόμου παίζει, χορεύει, διηγείται σε μια παράδοξη συλλογή από pop art μελόδραμα, τραγικές ειδήσεις, κωμικές δηλώσεις, jazz riffs και θολές προσευχές.

Παραστάσεις: Σάββατο 8, 15, 22, 29 Μαρτίου 2014

Ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ χωρίς ποτό