Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Σωκράτης Σινόπουλος Quartet, Metamodal

metamodal_cover.jpg

O Σωκράτης Σινόπουλος Quartet παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ της Αθήνας τον δίσκο "Metamodal", που κυκλοφορεί από την ECM και την AN Music.

Το κουαρτέτο αποτελείται από τους: Σωκράτη Σινόπουλο (λύρα), Γιάννη Κυριμκυρίδη (πιάνο), Δημήτρη Τσεκούρα (μπάσο), Δημήτρη Εμμανουήλ (ντραμς).

Λίγα λόγια για τον δίσκο

Τέσσερα χρόνια μετά την έκδοση του άλμπουμ “Eight Winds”, το οποίο και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς, το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου επιστρέφει με τη νέα πρωτοποριακή δουλειά του Metamodal. Ένα νέο μοναδικό άλμπουμ από ένα πολύ ιδιαίτερο κουαρτέτο, έχοντας επιρροές από τις ελληνικές και συγγενείς μουσικές παραδόσεις, τη βυζαντινή και την κλασική μουσική, με ποικιλομορφία αυτοσχεδιασμών που αντλούν έμπνευση τόσο από τον κόσμο της jazz, όσο και από αυτόν της σύγχρονης μουσικής. Το Μetamodal  περιλαμβάνει εννέα νέες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου που συνδυάζουν με μαεστρία τον αρχέγονο ήχο της λύρας του με το πιάνο του Γιάννη Κυριμκυρίδη, το μπάσο του Δημήτρη Τσεκούρα και τα τύμπανα του Δημήτρη Εμμανουήλ, οδηγώντας σε ένα εντελώς πρωτότυπο αισθητικό μουσικό αποτέλεσμα.

Το κουαρτέτο έχει σημειώσει αλματώδη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και εμφανίζεται στα σημαντικότερα θέατρα της Ελλάδας καθώς και σε όλο τον κόσμο. Το Metamodal ηχογραφήθηκε στο στούντιο Σιέρρα στην Αθήνα με παραγωγό τον Manfred Eicher.

Το νέο άλμπουμ κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από την ECM και την AN Music 15 Μαρτίου 2019.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

metamodal_cover.jpg
Σωκράτης Σινόπουλος Quartet, Metamodal
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 15€. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00