Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Ensemble TM+ και Citoyenne Insolente στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

58345-116558.jpg

Μια ελληνογαλλική παραγωγή στη Nanterre, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραµµα περιλαµβάνει γαλλικά και ελληνικά έργα του Γιώργου Απέργη, του Aurélien Dupont και του Laurent Cuniot, συνθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του TM+, τα έργα του οποίου χαρακτηρίζονται από έντονα εκφραστικό χρώµα και εµπνέονται από τα διάφορα είδη αβάν-γκαρντ του 20ού αιώνα.

Η συναυλία θα κλείσει µε µια δηµιουργία του ελληνογάλλου συνθέτη και πιανίστα Αλέξανδρου Μαρκέα, που είχαµε την ευκαιρία να γνωρίσουµε στο περυσινό αφιέρωµα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στο έργο του. Οι συνθέσεις του, που ενσωµατώνουν διάφορα στοιχεία πολυµέσων, αποκτούν µια θεατρική διάσταση.

Η δηµιουργία του Citoyenne insolente είναι µια κωµική και ουτοπική καντάτα που εµπνέεται από τα έργα του Αριστοφάνη Πλούτος και Εκκλησιάζουσες καθώς και από τα συνθήµατα των κινηµάτων της «κατάληψης της Wall Street» και των «αγανακτισµένων». Η δυναµική δηµιουργία του Αλέξανδρου Μαρκέα, αντιδρώντας στην πολιτική, οικονοµική και κοινωνική κατάσταση της χώρας του, αποτελεί µια πράξη πολιτικής εξέγερσης και µια βαθιά ποιητική κίνηση.

Συναυλία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Auditorium Théo Angelopoulos.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ώρα: 20:30

Είσοδος ελεύθερη