Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Το Ρεσιτάλ

Μάνος Χατζιδάκις, Το Ρεσιτάλ, Κύκλος Μάνος Χατζιδάκις, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο Κύκλος Μάνος Χατζιδάκις συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη καλλιτεχνική περίοδο στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Φέτος, η έναρξη γίνεται με το περίφημο Ρεσιτάλ, το οποίο παρουσιάζουν ο Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος) και Θοδωρής Τζοβανάκης (πιάνο) στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για πιάνο και φωνή, το οποίο είχε διαμορφώσει ο ίδιος ο Μάνος Χατζιδάκις και το παρουσίαζε με τον βαρύτονο Σπύρο Σακκά. Περιλαμβάνονται τα έργα Δύο ναυτικά τραγούδια, Ο κύκλος του C.N.S., Ο κύκλος με την κιμωλία, Καπετάν Μιχάλης και Ο Μεγάλος Ερωτικός.

Λίγα λόγια για το Ρεσιτάλ στην Εναλλακτική Σκηνή
Στο Ρεσιτάλ που θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης και ο Θοδωρής Τζοβανάκης στο πιάνο παρουσιάζουν για πρώτη φορά όλους τους κύκλους τραγουδιών που συμπεριλαμβάνονται στο Ρεσιτάλ, εκτός από τους Παίδες επί Κολωνώ. Ένα Ρεσιτάλ στο οποίο ξεδιπλώνεται ο μελωδικός και ρυθμικός πλούτος του χατζιδακικού έργου. 

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ