Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Συνάντηση με τον Κώστα Χατζή όπως... στις αθηναϊκές μπουάτ της παλιάς εποχής

Κώστας Χατζής

Ο κορυφαίος τραγουδοποιός Κώστας Χατζής συμπράττει με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων για να ταξιδέψει το κοινό με την κιθάρα και την εκφραστική φωνή του, μέχρι εκεί όπου “Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει”, μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια του που άφησαν εποχή.

Ο Κώστας Χατζής είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης με ευρεία απήχηση, λαϊκός τροβαδούρος με όλη τη σημασία του όρου, που με εκείνη την ιδιαίτερη “βραχνάδα” στην ξεχωριστή φωνή του καταφέρνει να επικοινωνεί μ’ έναν μοναδικό τρόπο με το κοινό του.

Το πρωτοποριακό για τη χώρα μας μουσικό στυλ, που δημιούργησε τη δεκαετία του 60’, τον έκανε έναν από τους πιο γνωστούς κλασικούς Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, κυρίως της μπαλάντας. Εκτός από ερωτικά, τραγούδησε κοινωνικά, αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά τραγούδια σφραγίζοντας έτσι μια ολόκληρη εποχή.

Στη συναυλία θα ακουστούν πολλά τραγούδια του που είναι πλέον κλασικά: “Απ’ το Αεροπλάνο”, “Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει”, “Δε βαριέσαι αδελφέ”, “Κι ύστερα”, “Η αγάπη όλα τα υπομένει” και άλλα!

Συμμετέχουν:
Μαρία Αλεξίου (τραγούδι)
Γιώργος Παγιάτης (πιάνο)

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άγγελος Ηλίας