Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Johann Sebastian Bach: Τα Kατά Ιωάννην Πάθη, BWV 245

Johann Sebastian Bach: Τα Kατά Ιωάννην Πάθη, BWV 245

Το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο γίνεται πηγή έμπνευσης για τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, που συνθέτει ένα από τα ωραιότερα ορατόρια για το Θείο Πάθος, το Passio secundum Johannem, BWV 245. To σπουδαίο θρησκευτικό του έργο αποτελεί πλέον μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες του παγκόσμιου πολιτισμού, καθώς μιλά κατευθείαν στην ψυχή συνδέοντας με τρόπο μοναδικό τον άνθρωπο με την έννοια του θείου. Με αυτή τη σύνθεση του μεγάλου Κάντορα της Λειψίας εγκαινιάζεται ο φετινός κύκλος Adagio–Moυσικές για τις ημέρες του Πάσχα.

Τα Kατά Ιωάννην Πάθη παρουσιάζονται  σε όργανα εποχής από τους Μουσικούς της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου.

Τα φωνητικά μέρη αποδίδουν τέσσερις διακεκριμένοι σολίστ με εξειδίκευση στο ύφος της μπαρόκ μουσικής: η σοπράνο Φανή Αντωνέλου, η μεσόφωνος Χρυσάνθη Σπιτάδη, ο τενόρος Juan Sancho (στον ρόλο του Ευαγγελιστή) και ο μπάσος Πέτρος Μαγουλάς. Μαζί τους, το φωνητικό σύνολο Capella di Atene που προετοίμασε μουσικά και διευθύνει η Αθανασία Κυριακίδου.

Οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, αναγνωρισμένοι πρέσβεις του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς, θεωρούνται ένα από τα σπουδαιότερα σύνολα με εξειδίκευση στις ιστορικά ενημερωμένες ερμηνείες. Για τις ερμηνείες αυτές έχουν τιμηθεί με προσκλήσεις από κορυφαία διεθνή φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης καθώς και με τα μεγαλύτερα βραβεία της διεθνούς δισκογραφίας.

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Johann Sebastian Bach: Τα Kατά Ιωάννην Πάθη, BWV 245
Johann Sebastian Bach: Τα Kατά Ιωάννην Πάθη, BWV 245
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εισιτήρια: 9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 € ● 18 € ● 26 € ● 32 € ● 38 € ● 45 € (διακεκριμένη ζώνη). Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης