Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Αφιέρωμα στον Νίκο και Ανδρέα Χατζηαποστόλου

Γιώργος Νιάρχος

Η ελληνική οπερέτα στηρίζεται σε δύο πυλώνες, τον Νίκο Χατζηαποστόλου και τον Θεόφραστο Σακελλαρίδη. Στο «Αφιέρωμα στον Νίκο και τον Ανδρέα Χατζηαποστόλου» θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Χατζηαποστόλου από δημοφιλείς οπερέτες του όπως «Οι Απάχηδες των Αθηνών», «Η πρώτη αγάπη», «Οι ερωτευμένοι», «Η γυναίκα του δρόμου», αλλά και αυτοτελείς συνθέσεις του όπως «Ο Αγωγιάτης» και καντάδες όπως «Μια μαργαρίτα έκοψα».

Ο Ανδρέας Χατζηαποστόλου γιος του έλληνα μουσουργού, έχει γράψει 550 τραγούδια ελαφράς μουσικής καθώς και μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο εκ των οποίων τα 480 περίπου έχουν κυκλοφορήσει σε δίσκους και έχει βραβευθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ τραγουδιού. Μεγάλες επιτυχίες του: «θα το πιεις ένα ποτήρι» (Από την κινηματογραφική ταινία Ο Άσωτος),«Εγώ θα κόψω το κρασί», «Τι φταίω», «Δώσε μου φτερά» (Φεστιβάλ παγκόσμιου ελαφρού τραγουδιού στο Τόκιο), «Χάθηκαν οι όμορφες μέρες» (1ο Παγκόσμιο Βραβείο Ελαφρού τραγουδιού Μάλτας 1971) κ.ά.

Το «Αφιέρωμα στον Νίκο και Ανδρέα Χατζηαποστόλου» γίνεται με τους διακεκριμένους έλληνες καλλιτέχνες, την υψίφωνο Μάρα Θρασυβουλίδου και τον μαέστρο Γιώργο Νιάρχο και οι δύο με πολλές συνεργασίες με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με συμμετοχές σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει ο βαρύτονος Ηλίας Τηλιακός.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Γιώργος Νιάρχος
Αφιέρωμα στον Νίκο και Ανδρέα Χατζηαποστόλου
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00. Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): €16. Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO