Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

SKG Festival

giannis_aggelakas_1.jpg
Το νέο διήμερο Skg fest, βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Χριστιανάκη, συγκεντρώνει παλαιότερα και νέα ονόματα από την πάντα δυναμική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά στη σκηνή του Gagarin θα βρεθούν...
 
Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου
 
UNDERWATER CHESS 
To ηλεκτροακουστικό ντουέτο των Μιχάλη Βρέττα - Βιολί, φωνή και Πάνου Παπάζογλου - κιθάρα, φωνή με πειραματική, αυτοσχεδιαστική λογική και επιρροές από το πρώιμο πανκ ως την σύγχρονη electronica. Έχουν συνεργαστεί επί σκηνής με μουσικούς όπως ο Damo Suzuki των Can και Katherina Bornefeld από τους The Ex. κ.α.) Ντεμπουτάρισαν το 2011 με το ΙnJoy Υour Fear (Photovoltaic Records) ενώ στις αρχές του 2017 κυκλοφόρησαν το δεύτερο τους album «Seriality» (AmplifyRecords) με σαφή προσανατολισμό την ηλεκτρακουστική elecronica. Αυτή την περίοδο γράφουν μουσική για μια ταινία μικρού μήκους και ετοιμάζουν το νέο τους υλικό. 
 
M.A.t.E
M.A.t.E ή αλλιώς Μeetings Along the Edge είναι η συνάντηση του ηλεκτρονικού και του ακουστικού ήχου με τη μορφή διάδρασης live electronics, live drumming και φωνητικών δημιουργώντας ετερόκλητα ηχητικά τοπία. Το  2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ (Μeetings along the edge), ενώ τον Απρίλιο του 2016 κυκλοφόρησαν την  δεύτερη δισκογραφική  τους δουλειά Transitions. Έχουν ανοίξει τις συναυλίες των Dub FX, Dub Pistols και Τricky.
 
ALIEN MUSTANGS
Οι Alien Mustangs ξεκίνησαν το 2010 στη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ήχων που υπνωτίζουν, επαναλαμβανόμενες νόρμες στα drums και reverb κατευθείαν από τα 60’s, συνδυασμένα με μια παραμορφωμένη pop αισθητική. Μέσω της ανεξάρτητης Hands In Sand Records, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους 7inch το 2013, τον Μάιο του 2014 το River (10 inch EP) και το 2015 την τελευταία τους κυκλοφορία, The Tape Sessions, από την Krappstapes Records.
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100°C
O Γιάννης Αγγελάκαςκαι οι 100°C ταξιδεύουν παρέα περίπου δύο χρόνια. Πειραματίζονται, γελάνε, γράφουν, σβήνουν και ταξιδεύουν ξανά. Ένα κομμάτι αυτής της διαδρομής αποτυπώνεται στο δίσκο τους ήσυχα τραγούδια για ανέμελα λιβάδια. Στο skg fest έρχονται για τη μοναδική χειμερινή τους εμφάνιση στην Αθήνα!
 
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου
 
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος, γνωστός ήδη μέσα από την πορεία του συγκροτήματος Τρύπες αλλά και από την μετέπειτα διαδρομή του, είτε με τις προσωπικές του δουλειές αλλά και μέσα από τις συνεργασίες του, έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική πραγματικότητα. Στις εμφανίσεις του με τίτλο Electric Solo, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δικές του οργανικές συνθέσεις, κομμάτια απ’ όλη του την μουσική διαδρομή με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού. 
 
PSYCHEDELIC TRIPS TO DEATH
Ο ήχος τους παντρεύει τα ψυχρά ηλεκτρονικά beat και το rock’n’roll, έχοντας ως αφετηρία σκοτεινές και θορυβώδεις επιρροές. Ξεκίνησαν το 2010 στη Θεσσαλονίκη ενώ έχουν κυκλοφορήσει το Malibu (Early Recordings) (2012) και τοLove&Death EP (2014). Έχουν εμφανιστεί ζωντανά μαζί με τους Black Angels, Underground Youth, Singapore Sling μεταξύ άλλων.
 
JOHNNY CARBONARAS
Οι Johnny Carbonaras είναι ένα ψυχεδελικό σερφοπάνκ συγκρότημα με ένα ομότιτλο βινύλιο (Green Makaroni Records) και μία αυτοοργανωμένη ευρωπαϊκή περιοδεία. Στο Gagarin θα παίξουν κομμάτια απ’το επερχόμενο δωδεκάιντσο single τους, που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη.
 
 
ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ
Ιδρυτικό μέλος των Εν Πλω, ο Ντίνος Σαδίκης μαζί με την παρέα του συνεχίζουν μια μουσική ιστορία που άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και σμίγουν ζωντανά τις «Μολυβένιες Ιστορίες» με τον ψυχεδελικό μύθο των Εν Πλω & την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του «Γέλιου Των Πολλών». Μαζί του οι  Πάνος Παπάζογλου, ηλεκτρική κιθάρα, Χρήστος Παππάς, μπάσο, Λάζαρος Πλιάμπας, τύμπανα.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

giannis_aggelakas_1.jpg
SKG Festival
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 10€, ταμείο 12€, προπώληση διημέρου 16€