Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

George Spanos Trio & Σπύρος Κλείσσας στο café του Νομισματικού Μουσείου

363756-752511.jpg

Το George Spanos Trio και ο Σπύρος Κλείσσας, μετά τις πετυχημένες τους χειμερινές κοινές εμφανίσεις με τον Μίμη Πλέσσα, παίζουν ζωντανά στο café του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 21:00.

Το George Spanos Trio έχει στις αποσκευές του τον απόηχο της κυκλοφορίας του τελευταίου του CD, Blue Passion. Το άλμπουμ, που φιλοξένησε μερικούς από τους σημαντικότερους σολίστες της ελληνικής τζαζ σκηνής (Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Τσάκας, Αστέριος Παπασταματάκης, Ζωή Τηγανούρια και Γιάννης Παχίδης), ανακηρύχτηκε ως «Το καλύτερο ελληνικό τζαζ άλμπουμ του 2015» (Jazzonline Readers Poll for the Best Greek Jazz album of the year 2015).

Ο χαρισματικός ερμηνευτής Σπύρος Κλείσσας συναντά το Trio έχοντας στην πορεία του σημαντικές σπουδές στο βιολί, το τραγούδι, τα ανώτερα θεωρητικά αλλά και σπουδαίες συνεργασίες με τον Μίμη Πλέσσα, τον Στέφανο Κορκολή τον Γιώργο Χατζηνάσιο. κ.ά.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, το υλικό του George Spanos Trio, αναμειγνύεται με τολμηρές διασκευές σε jazz standards, classic rock hits και ελληνικό ρεπερτόριο. Οι B. Cobham, L. Cohen, C. Santana, A. Piazzolla, M. Davis, Led Zeppelin συναντιούνται επί σκηνής με τους Α. Καλδάρα, Μ. Χιώτη, Μ. Χατζιδάκι, ισορροπώντας ανάμεσα στη διασκέδαση, την έκπληξη και τη μουσική ανατροπή. Στο δεύτερο μέρος, ο Σπύρος Κλείσσας δίνει τον προσωπικό του ερμηνευτικό τόνο σε jazz standards, και η βραδιά κλείνει με ένα μικρό αφιέρωμα στα αθάνατα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα.

Παίζουν:

Σπύρος Κλείσσας | τραγούδι

Γιώργος Σπανός | κιθάρες & τραγούδι

Νίκος Καπηλίδης | τύμπανα

Γιώργος Πολίτης | μπάσο