Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο "Μελίφωνο" στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου

342318-711611.jpg

Το Σάββατο 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο της σειράς 2017 Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο "Μελίφωνο" θα δώσει μια συναυλία με έργα συνθετών από όλο τον κόσμο. Οι 22 χορωδοί που αποτελούν το σύνολο, θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά τραγούδια, ύμνους και spirituals, αλλά και γνωστές μελωδίες των Buxtehude, Boyce, Mozart, κ.ά. 

Το "Μελίφωνο" δημιουγήθηκε το 2013 και φιλοξενείται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με το οποίο έχει μια γόνιμη συνεργασία συμμετέχοντας σε πολλές από τις εκδηλώσεις του. Έχει συμμετάσχει, ανάμεσα σε άλλες εμφανίσεις, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, και στο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ της Interkultur στην Καλαμάτα, όπου, έπειτα από συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος, απέσπασε το 2ο βραβείο και ασημένιο μετάλλιο.

Την διδασκαλία, την εναρμόνιση και τη διεύθυνση του φωνητικού συνόλου έχει αναλάβει ο Ιβάν Μάτζαρης. Την χορωδία συνοδεύει στο πιάνο ο Λουκάς Γεώργας.

"Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο"

Η πρωτότυπη σειρά συναυλιών "Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο", εγκαινιάστηκε το 2016 και μετά την επιτυχημένη παρουσίαση 30 και πλέον συναυλιών, συνεχίζεται και το 2017, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, που αγκαλιάζει όλα τα είδη της μουσικής. Με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι διοργανωτές παρουσιάζουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου καθώς και μουσικές του κόσμου όλων των εποχών, δημιουργώντας μια μοναδική οικειότητα μεταξύ ερμηνευτών και κοινού.

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 * Ώρα 20:30 * Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ