Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Kullu Wahat στο JazzPoint

321425-642040.jpg

Kullu Wahat στα Αραβικά σημαίνει «όλα ένα». Το «όλα ένα» αναφέρεται άλλοτε στην ενότητα των ανθρώπων και άλλοτε στην μείξη των πολιτισμών. Η διπλή αυτή έννοια εκφράζει αυτό το σχήμα, το οποίο έχει πολυδιάστατη μορφή και ποικίλο ρεπερτόριο. Παίζουν παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και την Εγγύς Ανατολή με όργανα όπως το ούτι, το νάυ, το βιολί, το κλαρίνο, τα κρουστά, το κοντραμπάσο και την κιθάρα.

Το σχήμα ξεκίνησε το χειμώνα του 2014 από δύο πολυοργανίστες μουσικούς με βαθιά γνώση της ελληνικής και ανατολίτικης μουσικής, τον Ηλία Φαχίδη και τον Γιάννη Πουπούλη, που από τότε λειτουργούν σαν πόλος έλξης και για άλλους Έλληνες και Άραβες μουσικούς με παρόμοια ενδιαφέροντα και νοοτροπία, δημιουργώντας ενίοτε διαφορετική σύσταση της ορχήστρας.

Το ρεπερτόριο της ορχήστρας παρουσιάζει τα κοινά σημεία της ελληνικής μουσικής με την αραβική εστιάζοντας κυρίως στο χορευτικό κομμάτι. Ξεκινώντας από την περιοχή της Μικράς Ασίας, την ανατολικότερη πλευρά του ελληνικού πολιτισμού, εύκολα οδηγούνται προς τις κοντινές αραβικές χώρες, παρουσιάζοντας μουσική από την ύπαιθρο αλλά και από την κλασσική αστική κουλτούρα της ανατολής, με συνθέσεις που χρονολογούνται από το μεσαίωνα ως και τον 20ο αιώνα.

Το Ανατολίτικο λοιπόν αυτό κουαρτέτο "Kullu Wahat" θα παρουσιάσει έργα μεγάλων Αράβων συνθετών και ερμηνευτών όπως: Mohammed Abdel Wahab, Mohammad al-Qasabji, Oum Kalthoum, Zakariya Ahmad, Sabah Fakhri κ.α.

Γιάννης Χρήστου - κρουστά

Ηλίας Φαχίδης - νάυ

Γιάννης Πουπούλης - ούτι

Γιώργος Μουχτάρης - κοντραμπάσο

Πέμπτη 12 Μαϊου 2016 * Έναρξη 22:00 * Είσοδος 5 €

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

321425-642040.jpg
Kullu Wahat στο JazzPoint
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Πέμπτη 12 Μαϊου 2016 * Έναρξη 22:00 * Είσοδος 5 €