Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Ρεσιτάλ πιάνου του Γάλλου σολίστ Julien Brocal στο Athenaeum

321343-641960.jpg

Ο πιανίστας Julien Brocal, θα δώσει μία συναυλία στην Αθήνα.Θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε σε μία βραδυά Chopin, στην αίθουσα La Divina του διεθνούς καλλιτεχνικού κέντρου Athenaeum.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Chopin

Nocturnes Op 15 n. 1,2,3

Sonate Op 35 n. 2

Preludes Op 28

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Julien Brocal γεννήθηκε το 1987 στην Arles της νότιας Γαλλίας, Ο Julien άρχισε να μαθαίνει πιάνο στην ηλικία των 5 και από την ηλικία των 7 ετών, ήταν ήδη στη σκηνή. Δάσκαλοί του ήταν ο Erik Berchot και η Rena Shereshevskaya στην Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot, έχοντας λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Zaleski, την Εταιρεία Assophie και το Ίδρυμα Safran.

Τον Ιανουάριο του 2013 τέθηκε υπό την προστασία της Maria João Pires στο Cité de la Musique στο Παρίσι, η οποία τον προσκάλεσε να αναπτύξει τα μουσικά προγράμματά του ως φιλοξενούμενος στο Μουσικό Παρεκκλήσι «Βασίλισσα Ελεσάβετ» και να συμμετάσχει στη δημιουργία του προγράμματος Partitura. Από το 2014 η Maria João Pires και ο Julien Brocal έχουν συνεργασθεί σε πολλές συναυλίες. Έπαιξαν σε διάσημα φεστιβάλ μουσικής και σε αίθουσες, όπως το Μέγαρο Μουσικής της Φιλαρμονικής της Βαρσοβίας για το φεστιβάλ Chopin, στην Όπερα της Φλωρεντίας, το Θέατρο Sheldonian στην Οξφόρδη και το Αμφιθέατρο Alfredo Kraus στο Λας Πάλμας.

Επειδή στόχος του προγράμματος Partitura είναι να φέρει την κλασική μουσική μακριά από παραδοσιακούς χώρους, έχουν παίξει συνειδητά σε μικρότερες αίθουσες, συνεργάστηκαν σε μουσικά εργαστήρια μαζί και προώθησαν εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα για τα παιδιά, όπως το κοινωνικό έργο Χορωδιών Equinox, που δημιουργήθηκε από την Maria João Pires, στο οποίο ο Julien είναι ενεργό μέλος.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

321343-641960.jpg
Ρεσιτάλ πιάνου του Γάλλου σολίστ Julien Brocal στο Athenaeum
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 * Ώρα 20:00 * Εισιτήρια: 10,00e ενήλικες * 5,00e φοιτητικό