Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Of Embla - EP release show (DJ set by Kafka) στο six dogs

320894-630304.jpg

Of Embla Live

EP release show

DJ set: Kafka

Από τη σελίδα στο Facebook:

Το όνομα Of Embla προέρχεται από τον Ασκ και την Έμπλα της Σκανδιναβικής μυθολογίας. Στην Σκανδιναβική μυθολογία ο Ασκ και η Έμπλα ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που περπάτησαν στη γη. Μετά τη δημιουργία της γης από τον Όντιν και τα αδέλφια του, Βίλι και Βε, δημιούργησαν τον Ασκ και την Έμπλα από τα λείψανα του πατέρα τους. Το όνομα Ασκ προέρχεται από το όνομα ενός πολύ κοινού δένδρου και πιστεύεται πως το όνομα Έμπλα προέρχεται επίσης από το όνομα ενός άλλου δένδρου. Η πιο γνωστή ιστορία λέει ότι ο Όντιν, ο Βίλι και ο Βε δημιούργησαν τον Ασκ και την Έμπλα από δύο κομμάτια ξύλου. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα και ισότιμα. Τους δόθηκαν πολλές διαφορετικές ικανότητες από διαφορετικούς θεούς και προήλθαν από την ίδια τη γη. Το Of στο Of Embla, για μένα, σημαίνει ότι προέρχομαι ή κατάγομαι από την Έμπλα. Γενικά πιστεύω ότι προερχόμαστε και ανήκουμε στη γη. Μπορεί να υπάρχουν θεοί και ανώτερες δυνάμεις, αλλά γνωρίζω ότι είμαστε μέρος του κόσμου στον οποίο ζούμε και όλοι έχουμε την ίδια αξία.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Λονδίνο στα τέλη του 2013 όταν ο παραγωγός Nick Athens (Νίκος Αθανάσουλας) άκουσε ένα από τα τραγούδια μου κι έτσι ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί. Μετά από αυτό, ξεκίνησα σταδιακά να συνεργάζομαι με μια μπάντα, να κάνω live και να ηχογραφώ.

Αλλά όπως συμβαίνει συνήθως στο Λονδίνο, οι άνθρωποι μετακομίζουν και είναι απασχολημένοι και τελικά η μπάντα άλλαξε. Αυτή την στιγμή, αποτελείται από ένα μείγμα καλών φίλων και ταλαντούχων μουσικών που συνεχώς αλλάζει.

Αυτή την εποχή, τελειώνουμε το πρώτο μας ΕP ή το διπλό EP όπως μου αρέσει να το λέω. Αυτό το πρότζεκτ είχε πάντα δύο ξεκάθαρες πλευρές, σχεδόν σαν τον Δόκτωρ Τζέκιλ και τον Κύριο Χάιντ. Μια πλευρά πιο ζεστή, πιο ακουστική και μια πιο ηλεκτρονική και λίγο trip – hop. Στην αρχή, προσπάθησα να διαλέξω μία πλευρά για το πρότζεκτ, αλλά μέχρι τώρα η ανταπόκριση που έχω λάβει και για τις δύο πλευρές είναι τόσο ωραία που απλά δεν μπορώ να διαλέξω. Και γιατί να πρέπει; Και οι δυο τρόποι του να δουλεύεις, να γράφεις και να τραγουδάς με κάνουν να νιώθω πιο ολοκληρωμένη ως μουσικός, κι όταν κάποια στιγμή έρθει η ώρα που θα πρέπει να διαλέξω, θα το αντιμετωπίσω τότε. Εξάλλου, δεν νιώθουμε όλοι διχασμένοι ανάμεσα στις δυο πλευρές μας; Τον περισσότερο καιρό, νιώθω σαν να έχω έναν Άγγελο στον έναν ώμο κι έναν Διάβολο στον άλλο.

Το Απρίλιο του 2016 θα ερθουμε να παιξουμε στην Αθήνα με το τελειωμένο μας ΕP με πολλή μουσική και καλές ιδέες. Το ιδανικό μέρος για να κυκλοφορήσουμε το ΕP. Είχα την ευχαρίστηση να επισκεφθώ την Αθήνα στο παρελθόν και δεν μπορώ να περιμένω να φτάσω στο αεροδρόμιο και να πιω έναν από αυτούς τους καταπληκτικούς φραπέδες. Το ονειρεύομαι εδώ κι έναν χρόνο.

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι η μουσική είναι αυτό που ξέρω και που μπορώ να κάνω. Οπότε ότι κι αν συμβεί, οι Of Embla θα συνεχίζουν να δημιουργούνκαι να παίζουν μουσική. Ανυπομονώ να σας δω πολύ πολύ σύντομα.

Μέλη: 

Maiken Sundby

Nick Athens

Alessandro Carnevali 

Dimitris Apostolakidis

Konstantinos Klagos

Dimitris Bareltzis

Μ. Τρίτη 26 Απριλίου 2016 * Ώρα 21:00 * Είσοδος: 5 ευρώ

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

320894-630304.jpg
Of Embla - EP release show (DJ set by Kafka) στο six dogs
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Μ. Τρίτη 26 Απριλίου 2016 * Ώρα 21:00 * Είσοδος: 5 ευρώ