Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

The Dark Rags και The Tenement Rats στο six dogs

318418-626965.jpg

Τι είναι αυτό που μας κάνει κάθε φορά που βρισκόμαστε σε live των Dark Rags να μη χορταίνουμε και να θέλουμε κι άλλο; Είναι τα σπιντάτα κομμάτια τους και το νεύρο που τα παίζουν, το δέσιμό τους, ή μήπως είναι η σκηνική τους παρουσία; Σίγουρα είναι όλα αυτά μαζί, κυρίως όμως είναι αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα από την στιγμή που βγαίνουν στη σκηνή: οι Dark Rags γουστάρουν πραγματικά αυτό που κάνουν, δηλαδή το να παίζουν απλό και straight forward rock'n'roll, γι' αυτό και το κάνουν τόσο καλά.

Να λοιπόν που έφτασε η ώρα για μια γερή δόση από τον ξεσηκωτικό ήχο τους. Στις 5 Φεβρουαρίου οι Dark Rags ανεβαίνουν στην σκηνή του six d.o.g.s. Μαζί τους οι Tenement Rats, ένα group που όχι μόνο δεν αρνείται τις επιρροές των μελών του, αλλά καταφέρνει να τις αναδείξει μοναδικά.

Και όταν το garage/punk των Rags συναντήσει το κράμα από surf - stoner - garage - punk - funk των Tenement Rats δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η βραδιά θα μετατραπεί σε ένα άγριο πάρτυ για κάθε λάτρη του αυθεντικού rock'n'roll.

Τhe Dark Rags

Οι Dark Rags είναι ένα Garage/Punk rock 'n' roll συγκρότημα από την Αθήνα που σχηματίστηκε τον Μάιο του 2010 κι έχει ήδη στο ενεργητικό του ένα EP, ένα single και δυο LPs. Η αρχή έγινε με το Drunken Angel EP (2010), για να ακολουθήσουν ένα album με τίτλο το όνομά τους (S/T - 2011) και ένα single (Underground - 2012). Τον Δεκέμβριο του 2014,  κυκλοφόρησε το 2ο τους LP "Paranoia Blues"  από την γαλλική Closer Records. Οι παραπάνω κυκλοφορίες σε συνδυασμό με τα live τους σε Αθήνα και επαρχία έχουν αναδείξει τους Dark Rags ώς ένα από τα καλύτερα, και πιο δραστήρια σχήματα του είδους τους.

Οι μουσικές τους επιρροές εκτείνονται από το garage/punk των 60's και το Νέο-Υορκέζικο punk Rock 'N' Roll των 70's έως τη σκηνή της garage αναβίωσης της Αυστραλίας της δεκαετίας του 80 καθώς και τα σύγχρονα συγκροτήματα του είδους.

Στα άμεσα σχέδιά τους είναι η ηχογράφηση κομματιών για την κυκλοφορία ενός νέου EP.

The Tenement Rats

Μια φορά κι ένα καιρό - όχι και πολύ μακρινό - σ' ένα παρακμιακό κτήριο στο κέντρο της πόλης, συναντήθηκαν τέσσερις αρουραίοι που γούσταραν πολύ τη μουσική και αποφάσισαν να φτιάξουν μια μπάντα. Είχαν και ονόματα...ήταν η Lilliana-a-go-go, που ήξερε να παίζει drums, ο Alex που του άρεσε το μπάσο, ο Peri Samosurfer που είχε αδυναμία στις κιθάρες και η Mary Jane που είχε παρελθόν και σχέση με μικρόφωνα, ντέφια και μαράκες. Ένωσαν λοιπόν τις μουσικές του επιρροές και έκτοτε παίζουν μαζί ένα κράμα από  surf-o-stoner-o-garage-o-punk-o-blues-o-funk-o-rock'n'roll και συνεχίζουν...

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

318418-626965.jpg
The Dark Rags και The Tenement Rats στο six dogs
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 * Ώρα 21:00 * Είσοδος: 5 ευρώ