Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Οι Modified Dog στο six d.o.g.s

318399-626937.jpg

Οι Modified Dog είναι ένα οπτικοακουστικό συγκρότημα/κολεκτίβα, το οποίο μετασχηματίζεται, αλλάζει μέλη και διαφοροποιείται μουσικά, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε live/performance/project.

Ο ήχος των “Modified Dog” συνδυάζει διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία. Χρησιμοποιούν ψηφιακά/ηλεκτρονικά όργανα (laptop, synthesizers, pedal effects), φυσικά όργανα (τρομπέτα, κρουστά, φωνή, κιθάρα, σαξόφωνο, τύμπανα) και ηχογραφήσεις (sampling) από διάφορες πηγές ήχου (ομιλίες, ήχοι πόλης, ήχοι από το περιβάλλον). Συνθετικά χρησιμοποιούν φόρμες και στοιχεία μινιμαλισμού, πειραματικής μουσικής, jazz, ηλεκτρονικής μουσικής και post rock. Με την ταυτόχρονη χρήση φωτισμού και 3D video mapping προβολών δίνουν μια “κινηματογραφική” αίσθηση σε κάθε performance.

To 2009 οι Χρύσανθος Χριστοδούλου, Δημήτρης Δαλέζης και Δημήτρης Τάτσης δημιούργησαν το μουσικό σχήμα “Basement” και ξεκίνησαν μια σειρά από live με υλικό διάφορες συνθέσεις του Χρύσανθου Χριστοδούλου γραμμένες για χοροθέατρο. Απο το 2011 μαζί με τον Στάθη Μήτσιο αλλάζουν τον χαρακτήρα των εμφανίσεων τους καθώς τα live γίνονται μέσα σε ένα τρισδιάστατο “εικονικό” περιβάλλον και το φως συμμετέχει στην ενορχήστρωση των συνθέσεων. Μέσα σε όλα αυτά καθοριστικό ρόλο παίζει ο αυτοσχεδιασμός μέσω του οποίου διαμορφώνεται καινούργιο υλικό. Απο το 2012 συμμετέχει στο σχήμα ο Δημήτρης Παντελιάς. Το 2013 αλλάζουν το όνομα σε “Modified Dog” και στο σχήμα συμμετέχει ο Δημήτρης Τασούδης.

Το performance στο six d.o.g.s θα εμπεριέχει παλιότερο υλικό καθώς και κομμάτια απο το επερχόμενο LP “memories21”, που θα κυκλοφορίσει μέσα στο 2016.

Βασικά Μέλη:

Χρύσανθος Χριστοδούλου: σύνθεση, electronics, κιθάρα, πλήκτρα, φωνή

Δημήτρης Δαλέζης: τρομπέτα, κρουστά, effects 

Δημήτρης Τάτσης: κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, φωνή, effects 

Δημήτρης Παντελιάς: σοπράνο-τενόρο-βαρύτονο σαξόφωνο

Δημήτρης Τασούδης: τύμπανα, κρουστά

Στάθης Μήτσιος: video mapping, φωτισμός, σκηνογραφία

Χρήστος Μέγας: ηχοληψία

Ως “Basement” έχουν κυκλοφορήσει τις ανεξάρτητες παραγωγές:

-“Οn the Run”, cd - 2009

-“On the Run 7”, βινύλιο (morenews from nowhere) - 2010

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

318399-626937.jpg
Οι Modified Dog στο six d.o.g.s
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 * Ώρα 21:00 * Είσοδος: 7 ευρώ