Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Κώστας Μπέζος / Olvido Records παρουσίαση του «The Jail's a Fine School» στο Nonna

112413-222573.jpg

H Αμερικάνικη ετικέτα Olvido Records εγκαινιάζει την παρθενική της κυκλοφορία “The Jail's a Fine School” του Κώστα Μπέζου, του πιο αινιγματικού μουσικού στην ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού σε μια βραδυά με παράλληλες δράσεις στην Nonna:

Πρόγραμμα:

18:00 με 18:45: Προσέλευση και καλωσόρισμα.

19:00 με 19:45: Παρουσίαση της κυκλοφορίας από τους Gordon Ashworth (Μουσικός και ιδιοκτήτης της Olvido Records), Tony Klein (Μουσικός και ιστορικός ερευνητής του ρεμπέτικου) Σταύρο Κουρούση (Μουσικός, συλλέκτης και ερευνητής) και Δημήτρη Κούρτη (Μουσικός, κοινωνιολόγος και επιμελητής της έρευνας της κυκλοφορίας). Θα ακολουθήσει Q&A με τους συντελεστές.

20:00 με 20:45: Live με ρεμπέτικα τραγούδια του Κώστα Μπέζου από τους Tony Klein (κιθάρα), Σταύρο Κουρούση (κιθάρα) και Νίκο Σαρηγιάννη (κιθάρα).

21:00 με 23:30: Ακρόαση της κυκλοφορίας “The Jail's a Fine School” του Κώστα Μπέζου. Η Nonna εμπλουτίζει το μενού με ρεμπέτικους μεζέδες ειδικά για τη βραδιά και έπεται συνέχεια με τους ήχους των πιρουνιών σας.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Περισσότερες πληροφορίες για τον Κώστα Μπέζο και την κυκλοφορία:

Ο Κώστας Μπέζος, ζωγράφος, δημοσιογράφος και γελοιογράφος, μουσικός διάσημος για την slide κιθάρα και το συγκρότημα ''Άσπρα Πουλιά'', ήταν βασικός συνεργάτης του Αττίκ στη ''Μάνδρα του Αττίκ'', σε μια εποχή που το ελαφρό τραγούδι και το θέατρο βαριετέ ήταν σε ακμή παράλληλα με το ρεμπέτικο, ενώ την ίδια εποχή (1930-1931) ηχογράφησε τα 12 ρεμπέτικα με κιθάρα με το ψευδώνυμο ''Κωστής''. Υπήρξε ως τώρα μυθική μορφή, λόγω της απουσίας βιογραφικών στοιχείων και έλλειψης φωτογραφικού υλικού. Η κυκλοφορία της Olvido Records (σε συμπαραγωγή με την Mississippi Records) είναι αποτέλεσμα έρευνας που έφερε στην επιφάνεια αυθεντικούς δίσκους 78 στροφών σε εξαιρετική ποιότητα ήχου, βιογραφικά στοιχεία βασισμένα σε βιβλιογραφία και αδημοσίευτο αρχειακό υλικό, ενώ αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη επιμελημένη συλλογή των 12 ρεμπέτικων τραγουδιών σε ένα LP. Στο LP περιλαμβάνεται 28σέλιδο βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών σε ελληνικά και αγγλικά, αναλυτικές σημειώσεις από τον Tony Klein και πολλές αδημοσίευτες φωτογραφίες του Κώστα Μπέζου.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ώρα 18:00