Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Henrik Jose & Holographic Field στο Bios/Tesla

106907-212014.jpg

Ο Holographic Field και ο Henrik Jose ταξιδεύουν από το Βερολίνο στην Αθήνα και παρουσιάζουν ένα ατμοσφαιρικό dreamy live session στο Tesla την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο. Οι δύο μουσικοί ετοιμάζουν ένα μοναδικό περφόρμανς στο οποίο θα παρουσιάσουν κομμάτι του κοινού τους μουσικού πρότζεκτ για πρώτη φορά αλλά και τις σόλο συνθέσεις τους.

O Henrik José είναι μουσικός παραγωγός από την Σουηδία, με βάση το Βερολίνο. Ξεκίνησε να δημιουργεί μουσική το 1997, υπό το ψευδώνυμο Bliss. Την περίοδο 1997 - 2004 κυκλοφόρησε πολυάριθμα eps και singles, παίρνοντας μέρος στην θρυλική computer demo σκηνή και συνεργάστηκε με τις πρωτοποριακές δισκογραφικές της Netlabel, Μοnotonik και η Kahvi Collective. Από το 2007 φτιάχνει μουσική με το δικό του όνομα, Henrik José. Η μουσική του ακροβατεί ανάμεσα στην ποπ με έμφαση στα αιθέρια φωνητικά και την πειραματική ηλεκτρονική μουσική. Με στόχο πάντα να φτιάχνει κάτι φρέσκο και προσωπικό, οι απλές επαναληπτικές μελωδίες με έμφαση στο σχεδιασμό του ήχου και τον ρυθμό δημιουργούν μια easy listening εμπειρία. Όπως οι περισσότεροι περίεργοι μουσικοί, η μουσική του έχει γνωρίσει μεγάλες αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο το βάρος στον προγραμματισμό του ρυθμού μαζί με τις αργές και μεγάλες φορτισμένες ατμόσφαιρες, είναι στοιχεία τα οποία πάντα υπάρχουν. Ο Henrik ασχολείται και με τη δημιουργία visuals κι ως εικαστικός έχει κάνει ζωντανά οπτικές δημιουργίες για καλλιτέχνες της dance μουσικής σκηνής όπως ο Superflu, ο Vitalic, οι 2000 And One, ο Andhim και πολλούς άλλους. Έχει παράξει οπτικό υλικό για το Εθνικό Θέατρο της Σουηδίας (Riksteatern) και έχει συνθέσει μουσική και ήχους για άλλους εικαστικούς. Προσφάτως συνεργάζεται με τον Johan Holm των Vidiots, έχει αναπτύξει μια εγκατάσταση laser, εμπνευσμένη από τη μέρα της αποκάλυψης των Μάγιας. Αυτή τη στιγμή ο Henrik συνεργάζεται με την βερολινέζικη εταιρεία Sven Bauer, δημιουργώντας LED φωτισμούς και προβολές από γραφικά, τα οποία όλα ελέγχονται χειροκίνητα κατά τη διάρκεια των σετ του. Προς το παρόν, ο Henrik περνάει τον περισσότερο χρόνο το στο studio, προσπαθώντας να τελειοποιήσει τις live εμφανίσεις του. Παράλληλα ετοιμάζει νέες συνεργασίες και remixes.

Ο Holographic Field είναι το σόλο project του πιανίστα και παραγωγού Jonas Meyer, με βάση το Βερολίνο. Είναι μέλος της post- rock μπάντας Frame αλλά και του ambient project με τίτλο: Unland. Στο ομώνυμο ντεμπούτο του, συνδυάζει τις διαφορετικές μουσικές του βάσεις και επιρροές. Ένα μείγμα ανάμεσα σε επικούς ambient ήχους, clubby electronica, neo-classical μαζί με post-rock στοιχεία. Τα ονειρικά τοπία συναντούν τη σκοτεινή τους πλευρά, αναζητώντας την ισορροπία ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ώρα Προσέλευσης: 22.00

Είσοδος ελεύθερη