Εμφάνιση φίλτρων
Χώροι
Περιοχή

Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη: Παρουσίαση του βιβλίου «Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας»

Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη: Παρουσίαση του βιβλίου «Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας»

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Μελάνι, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη, με τίτλο «Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας». Συνομιλία με τον Δημήτρη Τουμάζη αιχμάλωτο κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Μαρία Παναγίδου, αρχιτέκτονας, πρώην μορφωτική σύμβουλος Πρεσβείας Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα
  • Μιχάλης Α. Πέτρου, κλινικός ψυχολόγος και κοινωνικός ανθρωπολόγος
  • Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δεν γράφω για τον πόλεμο. Για τον άνθρωπο μέσα στον πόλεμο, γράφω. Δεν γράφω για παράσημα, ούτε για χαμένες μάχες. Γράφω αχαρτογράφητες πληγές, για συναισθήματα· εκείνα που έμειναν κρυμμένα στα βάθη της καρδιάς μας για μισό αιώνα· από το 1974· τη χρονιά της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και της αιχμαλωσίας του Δημήτρη Τουμαζή στην Αμάσεια της Τουρκίας.

Παίρνω τα λόγια του Δημήτρη λέξη-λέξη και ακουμπώ δίπλα τις σκέψεις μου με τον τρόπο που μου είναι πιο οικείος· φτιάχνοντας ένα τεκμηριωτικό πεζογράφημα. 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Βίβιαν Αβρααμίδου Πλούμπη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και στατιστική και στο Σηάτλ και εργάστηκε στον τομέα της έρευνας αγοράς. Τα τελευταία 27 χρόνια ζει και εργάζεται στην Τσεχία. Έχει γράψει 8 μυθιστορήματα, 3 συλλογές διηγημάτων και ένα τεκμηριωμένο πεζογράφημα. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τουρκικά, ρουμανικά και τσέχικα.