Εμφάνιση φίλτρων
Χώροι
Περιοχή

«Η ιστορία των δέντρων» της Μaja Lunde: Παρουσίαση του βιβλίου

«Η  ιστορία των δέντρων» της Μaja Lunde: Παρουσίαση του βιβλίου

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της  Μaja Lunde, με τίτλο «Η ιστορία των δέντρων». H Maja Lunde, από τους πρωτοπόρους του λογοτεχνικού είδους climatefiction, επιστρέφει με το τέταρτο, αυτοτελές βιβλίο της, ολοκληρώνοντας ένα από τα σπουδαιότερα έργα της νορβηγικής λογοτεχνίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας, η οποία και στη συνέχεια θα συζητήσει μαζί με την Όλγα-Ιωάννα Καλαντζή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Μπαλτά, ενώ την εκδήλωση συντονίζει η Κική Τσιλιγγερίδου, δημοσιογράφος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Νορβηγία, 2110

Σ’ ένα απομακρυσμένο νησί κοντά στον Βόρειο Πόλο, βρίσκεται ένας θόλος – το θησαυροφυλάκιο των σπόρων που έχουν συλλεχθεί απ’ όλες τις γωνιές ενός κόσμου. Η Λουίζ, μέλος μιας κοινότητας που έχει κόψει κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, είναι η φύλακας των σπόρων. Λίγο πριν φύγει από την ζωή, ζητά από τον εγγονό της, Τόμι, να διαφυλάξει τους σπόρους με κάθε τρόπο.

Κίνα, 2110

Η Τάο ζει με τις αναμνήσεις του γιου της, του Γουέι-Γουέν, τον οποίο έχασε πριν από δώδεκα χρόνια. Λιμοκτονεί, όπως ολόκληρη η ανθρωπότητα, σε μια έρημη και εξαντλημένη φύση, όπου πολλά είδη έχουν εξαφανιστεί. Μια μέρα όμως η κυβέρνηση της ζητάει να ηγηθεί μιας αποστολής στον βορρά με σκοπό να πάρει τους σπόρους από το θησαυροφυλάκιο.

Ένας θησαυρός που ο κόσμος νόμιζε ότι έχει χαθεί για πάντα.

Άνθρωποι που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε έναν πλανήτη αφιλόξενο.

Και η ελπίδα για ζωή.

Ένα μυθιστόρημα με κινηματογραφική πλοκή, γεμάτο συναισθήματα και εικόνες που θίγει για άλλη μια φορά τα πιεστικά ζητήματα της εποχής μας.

Η Maja Lundeγράφει για τις οικογενειακές σχέσεις, για τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων καθώς και για τη σχέση μας με τη φύση. Παρελθόν, παρόν και μέλλον υφαίνονται μαζί καθώς η συγγραφέας αναρωτιέται: πώς ο άνθρωπος άλλαξε τα πάντα;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Maja Lunde (Μάγια Λούντε) γεννήθηκε το 1975 στο Όσλο. Είναι συγγραφέας και σεναριογράφος. Το 2015 της απονεμήθηκε το Βραβείο Βιβλιοπωλών και το Βραβείο Fabel για το μυθιστόρημα Η ιστορία των μελισσών, το οποίο έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες. Η Λούντε σπούδασε ΜΜΕ και έκανε Master στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Έχει γράψει επίσης παιδικά βιβλία, όπως το χριστουγεννιάτικο Το πνεύμα του χιονιού και το ανοιξιάτικο Η Φύλακας του Ήλιου. Η «Τετραλογία του Περιβάλλοντος» αποτελείται από την Ιστορία των μελισσών, την Ιστορία του νερού, την Ιστορία των αλόγων και την Ιστορία των δέντρων. Τα μυθιστορήματα αυτής της σειράς έχουν κερδίσει τους αναγνώστες διεθνώς, με πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων, τοποθετώντας τη συγγραφέα σε διακριτή θέση στην παγκόσμια λογοτεχνική σκηνή.