- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Στη σημερινή εποχή, τα περισσότερα human-computer interfaces (HCIs) είναι πολύπλοκα και δύσκολα ακόμα για τον ίδιο τον προγραμματιστή/ designer. Ωστόσο, αν ο στόχος ενός διαδραστικού συστήματος είναι να προκαλέσει την αίσθηση της εμβύθισης (immersion) στον χρήστη (δηλαδή το μαγευτικό συναίσθημα του να είσαι “μέσα” σε ένα παιχνίδι / εγκατάσταση / etc.), τότε ο σχεδιαστής θα πρέπει να θέσει το ερώτημα σχετικά με το πώς να επιτύχει αυτή την αίσθηση χωρίς τη χρήση πολύπλοκων interfaces, αλλά με ευκολόχρηστα και φθηνά υλικά.
Αυτό το εργαστήριο θα επικεντρωθεί γύρω από τους τρόπους δημιουργίας διαδραστικών εγκαταστάσεων οπτικοακουστικών μέσων που χρησιμοποιούν απλά interfaces φθηνού hardware, όπως μικρόφωνα, κάμερες, φωτεινές πηγές (όπως λέιζερ, smartphones κλπ), αισθητήρες εγγύτητας, κλπ. , διατηρώντας όμως ένα καθηλωτικό περιβάλλον για τον χρήστη του συστήματος.
O Martin Reiche είναι ένας καλλιτέχνης οπτικοακουστικών εγκατάστασεων που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Είναι συνιδρυτής και επικεφαλής μέλος τουLaboratory for the Analysis of Social Networks (LASN) Karlsruhe University of Arts and Design, συνιδρυτής του Subformat Research Group με έρευνα σχετικά με τη θεωρία του χώρου και χωρικών φαινομένων της ψηφιοποίησης και παρουσιάζει την δουλειά του σε συνέδρια σχετικά με την επιστήμη των υπολογιστών, τη ψηφιακή τέχνη και το gaming.
INFO: 15/02 & 16/02, 11.00-17.00, Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και το κόστος συμμετοχής είναι €65.