Εμφάνιση φίλτρων

Μέριμνα Εαυτού - Ατοπία: φιλοσοφική απραξία στην πράξη

Μέριμνα Εαυτού - Ατοπία: φιλοσοφική απραξία στην πράξη

Η Μέριμνα Εαυτού διοργανώνει δύο δράσεις σε υπαίθριους χώρους της Αθήνας με γενικό τίτλο «Ατοπία: φιλοσοφική απραξία στην πράξη» με σκοπό την καλλιέργεια της φιλοσοφικής σκέψης και του κοινωνικού δεσμού μέσα από τη συνάντηση και συνομιλία των Αθηναίων πολιτών πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα. Στη σύγχρονη κοινωνία της ταχύτητας, της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης, των υψηλών επιδόσεων, της υπερδραστηριότητας και της υπερδικτύωσης η Μέριμνα Εαυτού μας προτείνει να παύσουμε για λίγο και να στραφούμε εκ νέου στον εαυτό μας, στον Άλλον και στο φυσικό περιβάλλον.

Οι συγκεκριμένες δράσεις στοχεύουν επίσης να διευρύνουν τα όρια του φιλοσοφικού λόγου και να τον επανασυνδέσουν με το φυσικό περιβάλλον αφού η φιλοσοφία δεν είναι μόνο μια πηγή σοφίας ή γνώσης, αλλά επίσης μια αφορμή σύνδεσης με τον Άλλον και μια μέθοδος θεώρησης και αναθεώρησης των ζητημάτων του πρακτικού βίου.

Εισηγητής και εμψυχωτής των δράσεων θα είναι ο σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχαναλυτής, θεατρολόγος και απόφοιτος σπουδών στη φιλοσοφία Γιώργος Μπανιώκος.

1η δράση: Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019,17:30

Σημείο και ώρα συνάντησης: 4:45 μ.μ. στην είσοδο του πάρκου, αριστερά του Ψηφιακού Μουσείου του Πλάτωνα

Θέμα: Κοινωνία των επιδόσεων / κοινωνία της αυτοεξάντλησης

Θα προηγηθεί περίπατος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος

2η δράση: Λόφος Νυμφών
Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019, 12:00

Σημείο και ώρα συνάντησης: Σταθμός Θησείο 11:45

Θέμα: Κοινωνία της θεατότητας: o εαυτός ως θέαμα

Θα ακολουθήσει προαιρετικός περίπατος στους γειτονικούς λόφους

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ