Εμφάνιση φίλτρων

Ευαγγελή Νικ. Μπράμη, Στ’ Αδράχτι του Κόσμου

Ευαγγελή Νικ. Μπράμη, Στ’ Αδράχτι του Κόσμου

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Degiorgio και την ιστορική Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών παρουσιάζει την ποιητική συλλογή της Ευαγγελής Νικ. Μπράμη «Στ’ Αδράχτι του Κόσμου». Η εκδήλωση πλαισιώνεται με τραγούδια  της Χορωδίας του Δ.Σ.Α από το «Μουσικό Περίπλου», σε διδασκαλία και διεύθυνση του Δικηγόρου και καθηγητή μουσικής Δημήτρη Καρούζο.

Η υπό παρουσίαση ποιητική συλλογή αποτελείται από τις «Άγουρες Ανατολές» με ποιήματα που έγραψε η ποιήτρια από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου μέχρι και το Πανεπιστήμιο, «Στου Ήλιου το Γειτόνεμα», με ποιήματα της  ώριμης ζωή της  και, τέλος, στο «SMS για σένα, μάτια μου» η τεχνολογία συναντά την τέχνη του λόγου με μικρά ποιήματα, μερικά σταλμένα  σε συγκεκριμένους αποδέκτες. Η συγγραφέας αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου: «Έχουν και τα τρία τον ίδιο άξονα περιφοράς. Την ψυχή μου και τη ζωή μου. Το Θεό μου, την Ελλάδα, την οικογένειά μου, τους συνανθρώπους» και ότι ο αναγνώστης «θα νοιώσει το άρωμα του γιασεμιού και την αλμύρα της θάλασσας. Γεύσεις ζωής και θυμιάματα μιας προσευχής, μηνύματα κάθε ψυχής»

Για το βιβλίο και την ποιήτρια μιλούν οι:

  1. Θεόδωρος Ψυχογιός, Σύμβουλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
  2. Γεώργιος Καφφές, Εφέτης, μέλος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης, του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, Συντονιστής του νομικού περιοδικού Διοικητική Δίκη
  3. Ευγενία Ι. Μαρμαρά, Πολιτική επιστήμονας, Ιστορικός, επί πτυχίω Νομικός, μέλος της Μ.Κ.Ο. Athens Network of Collaborating Experts (ANCE)
  4. Ευαγγελία Μαράντου, Δικηγόρος, Γενική Γραμματέας της ιστορικής Χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.


Συντονίζει ο Αλέξης Κωστάλας και συμμετέχει η Ιστορική Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών