Εμφάνιση φίλτρων

Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τη Μέμη Σπυράτου

Μέμη Σπυράτου «Αγνώστων λοιπών στοιχείων»

Ο επιμελητής της Αλυσίδας Πολιτισμού IANOS, Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τη Μέμη Σπυράτου με θέμα συζήτησης το βιβλίο της, «Αγνώστων λοιπών στοιχείων», στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Περί Ωραίου» στο Cafe του ΙΑΝΟΥ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Άννα & Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπαβασιλείου, Δημήτρης Παπαχρήστος, Γιώργος Χρονάς.

Στο μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ερμηνεύουν οι: Αναστασία Καπάνταη, Σταύρος Νιφοράτος, Διονύσης Αντύπας και Άγγελος Παπαδημητρίου.

Θα παίξουν οι μουσικοί: Νίκος Πλάτανος πιάνο, Τάσος Αθανασιάς ακορντεόν, Μάριος-Ιβάν Παπούλιας βιολί.

«Εκούσιες και ακούσιες μνήμες-ψηφίδες καταγράφονται και συνθέτουν μια περιπλανώμενη ζωή, σαν ψηφιδωτό. Μόνο αφού ολοκληρωθεί η αφήγηση αποκαλύπτεται ολόκληρη η εικόνα με φόντο, αυτό που οι τεχνίτες ονόμαζαν από την Βυζαντινή εποχή «κάμπο», να είναι πάντα η γενέτειρα μικρή πατρίδα, αφετηρία και κατάληξη.»

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Αγνώστων λοιπών στοιχείων»

«Άλαδε!» λέω στον εαυτό μου.

«Στη θάλασσα!» να μπω να εξαγνιστώ.

Όπως εκείνοι οι μακρυνοί οι μύστες πρόγονοί μου. Μύστης κι ονειροφάντης του εαυτού μου εγώ χωρίς εγώ. Πλίνθοι λίθοι κέραμοι ατάκτως ερριμένοι;

Σεισμοί τριγμοί λυγμοί και καταποντισμοί;

Να τι συνοψίζει τον εαυτό μου και τις ιστορίες μου. Και αν με ρωτήσετε αν όλα είναι αλήθεια, ναι είναι, όσο αλήθεια μπορεί να είναι ο, τιδήποτε στον κόσμο γιατί έτσι το θυμάσαι εσύ ή κάποιοι άλλοι. Εγώ είμαι το «ανάμεσα» στις διάφορες ιστορίες που διεκδικούν την αλήθεια τους αληθινές και επινοημένες. Και σαν τις Δαναΐδες καταδικασμένη προσπαθώ χρόνια τώρα να γεμίσω ένα τρύπιο πιθάρι.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Μέμη Σπυράτου «Αγνώστων λοιπών στοιχείων»
Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τη Μέμη Σπυράτου
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr