Εμφάνιση φίλτρων

Ευρωεκλογές 2019: Η Ευρώπη της επόμενης μέρας: Ουτοπία ή δυστοπία;

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Vouliwatch διοργανώνει στον ΙΑΝΟ της Αθήνας ανοιχτή συζήτηση με θέμα «ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019. Η Ευρώπη της επόμενης μέρας: Ουτοπία ή δυστοπία;», στα πλαίσια της πλατφόρμας ΥΟU Vote EU!. Ευρωβουλευτές, θεσμικά πρόσωπα και πολίτες συζητούν για το μέλλον της Ευρώπης ενόψει των Ευρωεκλογών του 2019.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ευρωσκεπτικισμός, άνοδος ακροδεξιάς, κλιματική αλλαγή, οικονομική κρίση, αποχή πολιτών, συμπεριληπτικότητα, προστασία ιδιωτικής ζωής) και πως μπορεί να τις αντιμετωπίσει;

Θα μιλήσουν οι:

  1. Κωνσταντίνα Κούνεβα, (υποψ.) ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
  2. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, (υποψ.) ευρωβουλευτής ΝΔ
  3. Νίκος Παπανδρέου, υποψ. ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ
  4. Βασίλης Σωτηρόπουλος, υποψ. ευρωβουλευτής Το Ποτάμι
  5. Στέφανος Λουκόπουλος, εκτελεστικός διευθ. του Vouliwatch


Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Αργυρός δημοσιογράφος-εκπομπή «Οι πολίτες της Ευρώπης» ΕΡΤ.

Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου, Γραφείο Ενημέρωσης στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Λίγα λόγια για το «Vouliwatch»
Το Vouliwatch είναι μία ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία ανοιχτής διακυβέρνησης, ενίσχυσης της διαφάνειας και της λογοδοσίας και προώθησης της δημοκρατικής συμμετοχής με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας. Μέσω του Vouliwatch οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν και να αξιολογούν το νομοθετικό και κοινοβουλευτικό έργο, με εύληπτο και απλοποιημένο τρόπο. Στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργειών της πρωτοβουλίας μας με άλλους οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συμμετέχουμε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο  «Δικαιώματα, Ισότητα και Υπηκοότητα (2014/2020)» με την ιδέα δημιουργίας και προώθησης μιας πλατφόρμας για τις Ευρωεκλογές του 2019 με τον τίτλο “ΥΟU Vote EU!”, σε συνεργασία με άλλους τέσσερις οργανισμούς από την Ιταλία, το Βέλγιο και την Πολωνία (Associazione Riparte il futuro, European Citizen Action Service AISBL (ECAS), VoteWatch Europe και Collegium Civitas αντιστοίχως). Περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα μπορείτε να δείτε παρακάτω στην παράγραφο με τίτλο “YOU VOTE EU!”.

Λίγα λόγια για την πλατφόρμα «YOU VOTE EU!»
Η βασική ιδέα της πλατφόρμας συνίσταται στη δημιουργία ενός ανοιχτού σε όλους/ες περιβάλλοντος διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών για το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο σε επίπεδο πολιτικών και στρατηγικής όσο και νομοθέτησης.
Θα δημιουργήσουμε ατομικά προφίλ για τους/τις εκλεγμένους/ες Ευρωβουλευτές/ριες τα οποία θα περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως το βιογραφικό τους και την κοινοβουλευτική τους συμπεριφορά σε ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου, ανά θεματική.
Ταυτόχρονα, θα προσφέρεται η δυνατότητα δημιουργίας αντίστοιχου προφίλ στους/τις υποψηφίους/ες Ευρωβουλευτές/ριες, στα μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ε.Ε. (ΜΚΟ, πρωτοβουλίες πολιτών, Ιδρύματα κ.ο.κ.) και στους ίδιους τους Ευρωπαίους πολίτες προκειμένου να μπορούν να αναρτούν τη γνώμη τους αλλά και να προωθούν την ατζέντα τους.

H εκδήλωση αυτή χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια» για την περίοδο 2014/2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.