Ο Δρ. Κ. Νικολέντζος επιχειρέι την επισκόπηση των οχυρωμένων θέσεων και έργων στην ηπειρωτική Ελλάδα και τις Κυκλάδες κατά την Ύστερη Εποχή του Χαλκού. Παρουσιάζονται οι οχυρώσεις τόσο στις γνωστές μυκηναϊκές ακροπόλεις (πχ Μυκήνες, Τίρυνθα) όσο και σε πιο άγνωστα πολίσματα (πχ Μάλθη), ενώ εξετάζονται υλικά δομής και τεχνολογίες. Παράλληλα το έργο κατασκευής των μεγάλων αυτών δημοσίων έργων, εντάσσεται στην πολιτικοκοινωνική, διοικητική πραγματικότητα του Μυκηναϊκού Κόσμου.
Ο κ. Κωνσταντίνος Νικολέντζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή, με θέμα «Μυκηναϊκή Ηλεία: Πολιτιστική και Πολιτική Εξέλιξη, Εθνολογικά Δεδομένα και Προβλήματα», αφού προηγουμένως ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στην Προϊστορική Αρχαιολογία. Παράλληλα, εργάστηκε ως ωρομίσθιος αρχαιολόγος σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ( Ε και Ζ Εφορείες Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Εθνικό Αρχείο Μνημείων, Επιγραφικό Μουσείο).
Το 2001 εισήλθε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και το 2003 διορίστηκε στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Διαχείρισης. Ακολούθως εργάστηκε ως αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, έπειτα στη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών και από τον Δεκέμβριο του 2015 ανέλαβε Προϊστάμενος του Τμήματος Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων.
Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και στην ιστορία της Αρχαιολογίας στην πατρίδα μας.
ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
Συμμετοχή στις διαλέξεις: €3. Απαιτείται κράτηση είτε με μήνυμα στο inbox στο facebook είτε με mail στο edu@herakleidon-art.gr