Εμφάνιση φίλτρων

Θεόδωρος Γεωργάκης, Ποιητικές απόπειρες - Αποτυπώματα ψυχής

Θεόδωρος Γεωργάκης, Ποιητικές Απόπειρες - Αποτυπώματα Ψυχής

Οι εκδόσεις Λιβάνη και ο Όµιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ) παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το τέταρτο βιβλίο του Θεόδωρου Γεωργάκη, «Ποιητικές Απόπειρες – Αποτυπώματα Ψυχής».

Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι:

  1. Έλση Τσουκαράκη συγγραφέας
  2. Δήµητρα Υφαντή-Χρυσικού αρεοπαγίτης-λογοτέχνης
  3. Αλέκος Αρδαβάνης ιατρός-λογοτέχνης


Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τίνα Γεωργάκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι Ποιητικές Απόπειρες – Αποτυπώματα Ψυχής είναι το τέταρτο βιβλίο του Θεόδωρου Γεωργάκη, αλλά αποτελεί την πρώτη λογοτεχνική – ποιητική του περιπλάνηση.

Οι ανθρώπινες σχέσεις, η αγάπη, ο έρωτας, η αγωνία και ο αγώνας της ζωής, ο ακατάλυτος δεσμός της οικογένειας, η αδελφοσύνη, η μοναξιά, η καθημερινότητα, ανταμώνουν και εκφράζονται ποιητικά με βάση τη βιωματική πορεία στον άχρονο χωρόχρονο, με σημείο αναφοράς πάντα τον Άνθρωπο.

Όπως λέει ο ίδιος, «δεν είμαι, σίγουρα, ούτε λογοτέχνης ούτε ποιητής. Προσπαθώ, όμως, μετάγοντας το πνεύμα μου από το συνειδητό στο όνειρο, από τη λογική επεξεργασία, ολικά στον λόγο, στη σκέψη, στο συναίσθημα, να δώσω τα ψυχικά μου αποτυπώματα. Να δώσω ζωή, μέσα από έκφραση και ρίμες, σε όλα εκείνα που στο διάβα της ζωής έμαθα να τα λέω όνειρα, στόχους, τολμηρές σκέψεις». Όσο για το τι είναι τελικά ποίηση, ο συγγραφέας του βιβλίου την ορίζει ως «λόγο, αίσθημα, συναίσθημα. Μπορεί να είναι χαρά, πόνος, λύπη, απορία, φόβος, μήνυμα... Είναι τελικά η όποια έκφραση του καθενός στο ταξίδι που πορεύεται».