Εμφάνιση φίλτρων

Μυρσίνη Ζορμπά, Ανδρέας Παπανδρέου - Πολιτισμικό πορτρέτο

Ανδρέας Παπανδρέου

Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, οι εκδόσεις «Πεδίο» παρουσιάζουν το βιβλίο της Μυρσίνης Ζορμπά, υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τίτλο «Ανδρέας Παπανδρέου - Πολιτισμικό πορτρέτο».

Στο βιβλίο ξετυλίγεται η συναρπαστική πολιτισμική προσωπογραφία μιας σύνθετης και απρόβλεπτης προσωπικότητας, που σημάδεψε τη νεότερη ελληνική ιστορία.  Διερευνώνται οι ζυμώσεις των ιδεών του Ανδρέα Παπανδρέου από τα πρώτα χρόνια της διαμόρφωσης ως τα όψιμα χρόνια, οι πολιτισμικές στροφές και οι πολλαπλές εκφάνσεις της πολιτισμικής του ταυτότητας, οι αναστοχασμοί, οι κρίσεις και η επινόηση του εαυτού, το αφήγημά του - με λίγα λόγια η σύσταση του πολιτισμικού του κεφαλαίου. Δίνονται απαντήσεις στο πώς επηρέασε τον πολιτισμικό χάρτη μέσα από τις πολιτικές αποφάσεις του και στο αν οι κυβερνήσεις του είχαν σαφή πολιτική πολιτισμού.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο υπουργός Επικρατείας και επίκουρο καθηγητή ΑΠΘ Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ Ηλίας Νικολακόπουλος και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Θα συντονίσει η δημοσιογράφος και κριτικός βιβλίου Μικέλα Χαρτουλάρη.