Εμφάνιση φίλτρων

Από το αμπέλι στο θέατρο

manolioudis_kazamiakis.jpg

Ο επιμελητής του ΙΑΝΟΥ Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τον συγγραφέα και καθηγητή Γεωλογίας Στέλιο Μιχ. Μανωλιούδη με θέμα συζήτησης το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα «Διόνυσος, Αρχέγονοι δρόμοι έκστασης- πνευματικότητας» (εκδόσεις Στέλιος Μιχ. Μανωλιούδης-creta maris).

Για τον συγγραφέα θα μιλήσει και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανόλης Ν. Σταυρακάκης.

Λίγα λόγια για τον Στέλιο Μανιωλούδη
Ως γνήσιος κρητικός ακολουθεί πιστά την καζαντζακική ρήση «ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος». Ακούραστος ερευνητής, συγγραφέας, γεωλόγος και μελετητής διακρίνεται για την τόλμη και τις «καταδύσεις» του. Άριστος δύτης, με την πραγματική αλλά και την αλληγορική σωκρατική έννοια, ο Στέλιος Μανωλιούδης εξετάζει τα πράγματα και τις καταστάσεις από μέσα, απ' έξω, από πάνω, από κάτω, από το βαθύτερο σημείο του κρητικού πελάγους αλλά και από την ψηλότερη κορυφή του Ψηλορείτη και των Λευκών Ορέων. Οι επιστημονικές γνώσεις του στη γεωλογία και οι εκπαιδευτικές του δραστηριότητες είναι εφόδια στο ατέλειωτο ταξίδι του στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σ' όλο τον κόσμο.
Στο ωραίο αυτό ταξίδι ο συγγραφέας με τόλμη, ευρηματικότητα αλλά και φαντασία - ό,τι μπορείς να φανταστείς είναι πραγματικό, Πάμπλο Πικάσο - βιώνει το ταξίδι κυρίως όμως το προσφέρει στους αναγνώστες , ώστε να το απολαύσουν και αυτοί. 


Το βιβλίο, θα διατίθεται στο χώρο της εκδήλωσης. Όλα τα βιβλία του συγγραφέα διατίθενται στο ισόγειο του ΙΑΝΟΥ. Ο συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία του για όποιον θέλει. Ο συγγραφέας στο τελευταίο ημίωρο θα απαντήσει στις δικές σας ερωτήσεις.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

manolioudis_kazamiakis.jpg
Από το αμπέλι στο θέατρο
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη