Εμφάνιση φίλτρων

Φωτεινή Τσαλίκογλου, Υπάρχει χώρος για μένα;

Φωτεινή Τσαλίκογλου ©Βάσω Μαραγκουδάκη
©Βάσω Μαραγκουδάκη

Με την εισήγηση της ψυχολόγου, συγγραφέα και καθηγήτριας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Φωτεινής Τσαλίκογλου ξεκινάει ο κύκλος ομιλιών που πραγματοποιούν οι εκδόσεις Πορφύρα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Με γενικό τίτλο «Υπάρχει χώρος για μένα;», η διοργάνωση επιχειρεί να ρίξει φως στη σχέση μεταξύ ναρκισσιστικού γονιού και παιδιού. Ένα θέμα με πολλές προεκτάσεις που παραμένει πάντα επίκαιρο. Στην εισήγησή της η κυρία Τσαλίκογλου, η οποία έχει τη συνολική επιμέλεια του κύκλου ομιλιών, θα εστιάσει στο δεσμό μητέρας-παιδιού. Η ίδια θέτει το εξής εύστοχο ερώτημα: «Σε ποιο βαθμό και με πιο τρόπο η εποχής μας, εποχή ρευστής αβεβαιότητας και ναρκισσιστικής έξαρσης δυσχεραίνει τη δια βίου σχέση μητέρας παιδιού;».

«Μάθε με να υπάρχω» - Σύνοψη εισήγησης
Τι συμβαίνει όταν η μητέρα δεν καλύπτει επαρκώς τη λειτουργία της; Τι συμβαίνει όταν η καταιγιστική, καταβρωχθιστική της παρουσία εμποδίζει την εξατομίκευση του παιδιού; Tι συμβαίνει όταν μια μητέρα θα ήθελε να οικειοποιηθεί ολοκληρωτικά το παιδί της, διεκδικώντας ένα απόλυτα δικαίωμα ιδιοκτησίας επάνω του;

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα πιο κομβικά ερωτήματα, τα οποία προκύπτουν από την εισήγηση της κυρίας Τσαλίκογλου με τίτλο «Μάθε με να Υπάρχω». Η σχέση με τη Μητέρα: Ανάμεσα στη ζωή και τον ψυχικό θάνατο.


Κόστος συμμετοχής
Προαγορά συναντήσεων: 40€ (είσοδος με το καταθετήριο της τράπεζας)
Προαγορά μιας συνάντησης: 11 € (είσοδος με το καταθετήριο της τράπεζας)
Αγορά την ημέρα της εκδήλωσης: 13€
Εισιτήριο για την τελευταία διπλή συνάντηση:18€

Λογαριασμοί
Πειραιώς IBAN: GR94 0172 0490 0050 4907 6093 374
Alpha Bank IBAN: GR85 0140 1060 1060 0200 2013 238

Για κράτηση θέσεων: αποστολή του καταθετηρίου στο office@porphyrabooks.gr
*Κρατήσεις θέσεων για την κάθε ομιλία γίνονται μέχρι την Πέμπτη πριν από την ομιλία που σας ενδιαφέρει. Έπειτα, μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης.