Εμφάνιση φίλτρων

Χρήστος Γιανναράς, Το Πρόσωπο και ο Έρως

Στον Ιανό

Χρήστος Γιανναράς, Το Πρόσωπο και ο Έρως

Πρόκειται για επανέκδοση του κλασικού πια βιβλίου που πρωτοεκδόθηκε το 1976 από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Θα μιλήσουν οι Σωτήρης Μητραλέξης Δρ Φιλοσοφίας / Βερολίνο, Χρήστος Μποκόρος ζωγράφος, Διονύσης Σκλήρης Δρ Φιλοσοφίας-Σορβόννη / Παρίσι

Θα προβληθούν πεντάλεπτες παρεμβάσεις των Dr Pui Him Ip – Cambridge University / UK, Dr Jonathan Cole – Charles Sturt University / Australia, Dr Basilio Petra‘ – University Prato-Firenze / Italy.

«Το Πρόσωπο και ο Έρως είναι από τα σημαντικότερα ελληνικά φιλοσοφικά συγγράμματα στον 20ό αιώνα. Διερευνά το ερώτημα για τη δυνατότητα πρόσβασης του ανθρώπου στην υπερβατική Αιτιώδη Αρχή των υπαρκτών και της ύπαρξης. Ο Χρήστος Γιανναράς καταδείχνει με συνέπεια ότι η ατομοκεντρική νοησιαρχία της Δυτικής φιλοσοφικής παράδοσης οδηγεί σε αξιέδοξες πολώσεις τον προβληματισμό. Δεν μπορούμε να γνωρίσουμε την πραγματικότητα μόνο με την κατανόηση εννοιών• η αλήθεια δεν εξαντλείται στη γλωσσική της διατύπωση. Κερδίζεται μόνο ως εμπειρική αμεσότητα αγαπητικής σχέσης, ελευθερία αυθυπέρβασης και αυτοπροσφοράς», -Norman Russell, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας στην Οξφόρδη, Honorary research fellow of St Stephen’s House, Oxford. Συγγραφέας – έχει μεταφράσει εννέα βιβλία του Χ.Γ. στα αγγλικά.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ