Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

What We Carry Through the Night στο T.A.F. / the art foundation

What We Carry Through the Night στο T.A.F. / the art foundation
©Doris Fazekas

Το T.A.F./ the art foundation παρουσιάζει την έκθεση What We Carry Through the Night. Αυτή η ελληνοαυστριακή συνεργασία παρουσιάζει διαφορετικές ερμηνείες των ονείρων μέσα από την οπτική γωνία τεσσάρων γυναικών καλλιτεχνών.

Κάθε καλλιτέχνιδα προσφέρει μια ξεχωριστή οπτική, χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα όπως ζωγραφική, σχέδιο, φωτογραφία και εγκατάσταση για να εμβαθύνει στο αινιγματικό κόσμο των ονείρων και του υποσυνείδητου.

Ο Σίγκμουντ Φρόιντ περιέγραψε τα όνειρα ως τη «βασιλική οδό» προς το ασυνείδητο, ένα μέρος όπου καταπιεσμένες σκέψεις και άλυτες εντάσεις βγαίνουν στην επιφάνεια με μεταμφιεσμένη μορφή. Το όνειρο γίνεται η σκηνή του διαλόγου της επιθυμίας και του φόβου, δημιουργώντας αφηγήσεις που ξεφεύγουν από τη συμβατική λογική, όπου συνυπάρχουν ασυμβίβαστα αντικείμενα και ο γραμμικός χρόνος καταρρέει. Μέσω της αφαίρεσης και της παραμόρφωσης, οι καλλιτέχνες αποκαλύπτουν όχι μόνο το προσωπικό υποσυνείδητο περιεχόμενο, αλλά και καθολικά αρχέτυπα, ευθυγραμμιζόμενα με την έννοια του Καρλ Γιουνγκ για το συλλογικό ασυνείδητο.

Η φωτογραφική σειρά διπλών εκθέσεων της Ντόρις Φάτσεκας απεικονίζει τις πολυεπίπεδες συνθέσεις καταστάσεων της καθημερινής ζωής, τοποθετώντας τους χαρακτήρες της σε σουρεαλιστικά περιβάλλοντα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα νέο νόημα σε μια πραγματικότητα. 

Η  Zoe Guglielmi με επιρροές από την κροατική καταγωγή της και την παραμονή της στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, κατασκευάζει πολυεπίπεδα κολλάζ με ονειρικές ακολουθίες στους πίνακες της.

Η Νίκη Στάθη μέσα από το σχέδιο, τη ζωγραφική και τα παράδοξα αντικείμενα, θέλει να δώσει αφορμή στο θεατή να ταξιδέψει στα όνειρα και τους εφιάλτες.

Η  Elisabeth Wedenig δημιουργεί σκόπιμα ασαφείς απεικονίσεις, θολώνοντας την πραγματικότητα και τη φαντασία με αποτέλεσμα μια καθηλωτική ονειρική ατμόσφαιρα. 

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

What We Carry Through the Night στο T.A.F. / the art foundation
What We Carry Through the Night στο T.A.F. / the art foundation
από 31/10/2024 έως 08/11/2024

κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 17:00-22:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η είσοδος είναι ελεύθερη