Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Αθηνά Λατινοπούλου: «Το καλάθι της νοικοκυράς» στην Γκαλερί 7

Αθηνά Λατινοπούλου: «Το καλάθι της νοικοκυράς» στην Γκαλερί 7

Η Αθηνά Λατινοπούλου σημειώνει για την έκθεσή της «Το καλάθι της νοικοκυράς» στην Γκαλερί 7: «Μέσα από το έργο του, ο καλλιτέχνης, οφείλει νομίζω, να περνάει ιδέες και μηνύματα που έχουν πολιτική και κοινωνική χροιά, να παίρνει θέση για τα γεγονότα της εποχής του, να καταδικάζει, να επικρίνει, να στηρίζει. Όταν η σκληρότητα μιας βίαιης πραγματικότητας, γίνεται έργο τέχνης, όταν ο καμβάς γίνεται όπλο στα χέρια του καλλιτέχνη, (Πικάσο Γκουέρνικα) για να καταδικάσει μια αλήθεια που σοκάρει, τότε συνειδητοποιεί κανείς, πόσο δυνατή μπορεί να είναι η τέχνη και πώς μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο έκφρασης, αλλά και καθοδηγητικό εργαλείο αφύπνισης.

Ο Πικάσο είπε: Το έργο τέχνης δεν εξυπηρετεί μόνο τον τοίχο που θα κρεμαστεί ούτε το τραπεζάκι που θα τοποθετηθεί ούτε τις τσέπες κάποιων που δημοπρατούν, αλλά εξυπηρετεί πάνω απ’ όλα τις συναισθηματικές ανάγκες των ανθρώπων!

Έτσι κι εγώ, τα πήρα στο κρανίο, όπως λένε, φυσικά από την ακρίβεια των καταναλωτικών αγαθών στο Σούπερ Μάρκετ. Άρχισα να βλέπω τα προϊόντα υπερμεγέθη. Φεύγοντας και μπαίνοντας στο σπίτι, άφησα τα ψώνια τραβώντας ίσια για το Ατελιέ μου. Μια καινούργια ιδέα ξεμύτισε στο μυαλό μου κι εκεί έβγαλα όλο τον θυμό μου φτιάχνοντας το πρώτο έργο διαμαρτυρίας».

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Κολοκοτρώνης

Αθηνά Λατινοπούλου - βιογραφικό

Η Αθηνά Λατινοπούλου γεννήθηκε το 1946. Μαθήτευσε ζωγραφική στη σχολή Δημητρέλη με δάσκαλο τον ζωγράφο Κώστα Λούστα στη Θεσσαλονίκη, και κεραμική – γλυπτική, για τρία χρόνια, στη ΧΕΝ Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει 21 ατομικές εκθέσεις και πάνω από 170 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πάρει μέρος αρκετές φορές στην Art Athina, στην Art Thessaloniki και Art Brussel στο Βέλγιο. Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και Μουσεία.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Αθηνά Λατινοπούλου: «Το καλάθι της νοικοκυράς» στην Γκαλερί 7
Αθηνά Λατινοπούλου: «Το καλάθι της νοικοκυράς» στην Γκαλερί 7
από 22/10/2024 έως 09/11/2024

κάθε Τετάρτη, Σάββατο 12:00-16:00

από 22/10/2024 έως 09/11/2024

κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12:00-20:00