Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Unspoiled: Η νέα έκθεση της Yulia Koval αποτυπώνει την διαχρονική ομορφιά της Ελλάδας 

Unspoiled: Η νέα έκθεση της Yulia Koval αποτυπώνει την διαχρονική ομορφιά της Ελλάδας 
Free fall © Yulia Koval

Η φωτογράφος και καλλιτέχνης Yulia Koval από το Μπακού θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προσωπική έκθεση, Unspoiled, στην Αθήνα. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Ταβέρνα των Φίλων στον Κολωνό από τις 8 έως τις 30 Οκτωβρίου 2024. Η Koval αναφέρει με ενθουσιασμό: «Αυτό το φιλόξενο και συμμετοχικό περιβάλλον επιτρέπει όχι μόνο στους λάτρεις της τέχνης, αλλά και στους τοπικούς κατοίκους να έρθουν σε επαφή με το έργο, προσθέτοντας μια κοινοτική διάσταση στην έκθεση.»

Χαλαρή vintage Ελλάδα 

Η έκθεση Unspoiled, που περιλαμβάνει 12 φωτογραφίες σε περιορισμένη έκδοση, εμπνέεται από έναν παλιό ταξιδιωτικό οδηγό του 1955 για την Ελλάδα. Μέσα από τον φακό της, η Yulia μεταφέρει το κοινό σε μια γαλήνια, ήσυχη Ελλάδα, αποτυπώνοντας την διαχρονική ομορφιά της σε τοπία που ακόμα υπάρχουν. Οι φωτογραφίες, τραβηγμένες με αναλογική κάμερα 35mm κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της σε Πάτμο, Σύμη, Τήνο, Αιτωλοακαρνανία, Αντίπαρο και Νίμο, αντικατοπτρίζουν μια αίσθηση ηρεμίας που αγγίζει τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες.

Αίσθηση θαύματος 

Η Koval, γεννημένη στο Αζερμπαϊτζάν και πλέον κάτοικος Αθήνας, δουλεύει αποκλειστικά με φιλμ 35mm, ένα μέσο που έχει αγκαλιάσει μετά από χρόνια ενασχόλησης σε διάφορους τομείς—από την τέχνη και τη δημοσιογραφία τροφίμων μέχρι τη μόδα, συμπεριλαμβανομένης της θητείας της στο τμήμα επικοινωνίας της Gucci. Η μοναδική της οπτική για τη ζωή και την τέχνη έχει διαμορφωθεί από την αγάπη της για τα ταξίδια και την αφήγηση μέσω της φωτογραφίας. 

Την έκθεση έχει επιμεληθεί η Sasha Mademuaselle, η οποία έχει εκθέσει στο Musée de la musique — Philharmonie de Paris και έχει συνεργαστεί με Comme des Garçons, Nike, Vans, Gucci, Dazed & Confused, i-D, 032c, και Purple magazine. 

Μιλώντας για την έκθεση Unspoiled και το καλλιτεχνικό της όραμα, η Koval δήλωσε: «Οι εικόνες αποτυπώνουν την ουσία μιας Ελλάδας που, ακόμα και σήμερα, διατηρεί μια αίσθηση θαύματος—αν ξέρεις πού να κοιτάξεις. Τα ζωντανά τοπία της Ελλάδας, η πλούσια ιστορία και η ζεστασιά των ανθρώπων της έχουν πυροδοτήσει το πάθος μου να αποτυπώσω αυτές τις στιγμές στο φιλμ. Το έργο μου στοχεύει να αναδημιουργήσει την ήσυχη, vintage Ελλάδα που εξακολουθεί να υπάρχει σε γωνιές αυτής της πανέμορφης χώρας.»

Σχετικά με την έκθεση Unspoiled 

Αυτή η σειρά 12 φωτογραφιών περιορισμένης έκδοσης είναι εμπνευσμένη από έναν ταξιδιωτικό οδηγό του 1955 για την Ελλάδα, μια εποχή που τα νησιά της χώρας ήταν ανέγγιχτα από τον σύγχρονο τουρισμό. Σε μια εποχή πριν από τα ξενοδοχεία και τα beach clubs, οι ταξιδιώτες αγκάλιαζαν την άγρια ομορφιά της χώρας, συχνά κοιμώμενοι κάτω από τα αστέρια και διασχίζοντας τα τραχιά τοπία πάνω σε μουλάρια. 

Όλες οι εικόνες αυτής της σειράς τραβήχτηκαν σε φιλμ, διατηρώντας την αυθεντική ζεστασιά και τους φυσικούς τόνους. Η χρήση φιλμ υπογραμμίζει την διαχρονική ποιότητα αυτών των έργων, προσφέροντας μια γνήσια σύνδεση με το παρελθόν. Αυτές οι φωτογραφίες καλούν το κοινό να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, επανασυνδεόμενοι με τις απλές χαρές της ζωής. Ανακαλούν μια νοσταλγία για μια εποχή που η γοητεία της Ελλάδας βρισκόταν στη φυσική της ομορφιά και την περιπέτεια της ανακάλυψης. 

Μέσα σε αυτό το γαλήνιο και ανέγγιχτο περιβάλλον, μπορεί κανείς να ξεφύγει για λίγο από τις πολυπλοκότητες της σύγχρονης ζωής, νιώθοντας σαν παιδί ξανά, καθώς βουτά με ενθουσιασμό στα κρυστάλλινα νερά. 

Κάθε έργο είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη έκδοση 15 + 1 και τυπωμένο σε χαρτί μουσείου υψηλής ποιότητας. 

Σχετικά με τη Yulia Koval 

Η Yulia Koval, γεννημένη στο Μπακού και κάτοικος Αθήνας, είναι φωτογράφος φιλμ και καλλιτέχνης με μια ποικιλόμορφη πορεία στον χώρο της τέχνης, της δημοσιογραφίας τροφίμων και της μόδας, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας της στο τμήμα επικοινωνίας της Gucci. Είναι παθιασμένη με την αποτύπωση των εφήμερων στιγμών της ζωής σε φιλμ 35mm, και το έργο της εμπνέεται βαθιά από την κουλτούρα και τα τοπία της Ελλάδας. 

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Unspoiled: Η νέα έκθεση της Yulia Koval αποτυπώνει την διαχρονική ομορφιά της Ελλάδας 
Unspoiled: Η νέα έκθεση της Yulia Koval αποτυπώνει την διαχρονική ομορφιά της Ελλάδας 
από 08/10/2024 έως 30/10/2024

κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:30-23:30

από 08/10/2024 έως 30/10/2024

κάθε Σάββατο 14:00-23:30