Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Overloaded στο TAF, The Art Foundation

Overloaded στο TAF, The Art Foundation
Έργο του Gospel

Το Cream Athens παρουσιάζει το Overloaded, μια έκθεση νέων έργων από 20 καλλιτέχνες, η οποία θα φιλοξενηθεί στο TAF, The Art Foundation. Σε μια εποχή όπου η ροή πληροφορίας είναι ανεξέλεγκτη, βρισκόμαστε συνεχώς σε μια κατάσταση υπερφόρτωσης.

Η έκθεση Overloaded στοχεύει να εξετάσει τη βαθιά επίδραση της υπερβολικής ροής δεδομένων στο μυαλό μας, τα συναισθήματά μας και τις αντιλήψεις μας, αμφισβητώντας τη θεμελιώδη κατανόηση της συνείδησης.

Η αρχαία ελληνική έννοια του 'λόγου', αποδυναμώνεται μπροστά στην πλημμύρα της συνεχούς πληροφόρησης ενώ η ικανότητά μας για βαθιά σκέψη μειώνεται, οδηγώντας μας σε μια πιο επιφανειακή επικοινωνία με τον κόσμο. Αυτή η κατάσταση μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε τα όρια των γνωστικών και συναισθηματικών μας ικανοτήτων, αμφισβητώντας αν χάνουμε την επαφή με το τι σημαίνει πραγματικά να είσαι άνθρωπος. Ο κόσμος μεταφράζεται ως ένα αλληλοσυνδεόμενο δίκτυο, όπου η πληροφορία φτάνει σε εμάς χωρίς διακοπή. Καθώς πλοηγούμαστε σε αυτήν την συνεχή ροή, καλούμαστε να αναπτύξουμε στρατηγικές για να φιλτράρουμε και να κρίνουμε την πληροφορία που συναντούμε, διασφαλίζοντας ότι η εμπλοκή μας είναι ουσιαστική και αποφεύγοντας την παθητική κατανάλωση. Η ουσία του «όλα συμβαίνουν τόσο πολύ» δημιουργεί έναν αποπροσανατολιστικό θόρυβο ενώ η γραμμή μεταξύ ουσιώδους πληροφορίας και θορύβου γίνεται όλο και πιο ασαφής. Πώς διατηρούμε ένα αίσθημα εαυτού και σκοπού σε μια εποχή υπερπληροφόρησης; Το Overloaded είναι ένα ταξίδι προς την κατανόηση της επίδρασης της ψηφιακά καθοδηγούμενης εποχής μας, προτρέποντάς μας να επιδιώξουμε ισορροπία στον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε και αλληλεπιδρούμε με την πληροφορία. Με νέα έργα από Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, το Overloaded προκαλεί έναν διάλογο για τους τρόπους με τους οποίους αντιδρούμε στην πληροφορία που λαμβάνουμε. Αντιπροσωπεύει τη συλλογική προσπάθεια να κατανοήσουμε έναν κόσμο όπου ο τεράστιος όγκος πληροφορίας απειλεί να πνίξει την ικανότητά μας να δημιουργήσουμε μια γνήσια σύνδεση με τον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Apset, Atek, Billy G, Simple G, Gospel, Lune82, Katia Lyubavskaya, Ζήσης Νταλακούρας, Γιώργος Ουζούνης, Μάρθα Παναγιωτοπούλου, Χριστίνα Παπαϊωάννου, Διονύσιος Παππάς, Pupet, Αναστασία Ρήγα, Cacao Rocks, Katia She(legovich), Στυλιανός Τριανταφύλλου, Γιάννης Βαλυράκης, Ελπίδα Ζαχαράκη, Όλγα Ζαφειροπούλου

Επιμέλεια: Νία Hefe Φιλιόγιαννη & Μίκα Παπαμιχαήλ (Street Art)

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Overloaded στο TAF, The Art Foundation
Overloaded στο TAF, The Art Foundation
από 18/07/2024 έως 18/08/2024

κάθε μέρα 17:00-22:00