Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Νίκος Βοζαΐτης: «Monsters inside and beyond us» στο The Room του Χοροστάσιου

Νίκος Βοζαΐτης: «Monsters inside and beyond us» στο The Room του Χοροστάσιου

H έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Βοζαΐτη (Vozis) με τίτλο «Monsters inside and beyond us», με έργα από μελάνι σε χαρτί, θα πραγματοποιηθεί στο The Room του Χοροστάσιου.

Η έκθεση θα ανοίξει με πάρτι την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στις 19:00, στην διάρκεια του οποίου θα γίνει η πρώτη προβολή του videoclip του τραγουδιού Monsters της Jenny Chatzopoulou σε στίχους Vozis.

«Από την ώρα που γεννιόμαστε ακούμε την λέξη “ΤΕΡΑΣ”. Φαντάζει κάτι τρομακτικό, κάτι άγριο, κάτι άσχημο, κάτι κακό... Μεγαλώνοντας έχουμε αυτή την λέξη στο υποσυνείδητο μας σαν κάτι αποκρουστικό, κάτι απαγορευτικό... Αυτό δεν μας βοηθάει σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι μας... τα συναισθήματα μας... τα εσωτερικά μας “τέρατα”- δαίμονες...»

Στην πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής, ο καλλιτέχνης προσπαθεί, σε παραπάνω από 50 έργα, να μας υπενθυμίσει ότι τελικά τα “τέρατα” που έχουμε όλοι μέσα μας δεν είναι πηγή αποκλειστικά δυσάρεστων συναισθημάτων.

«Με κάποιον τρόπο θέλω να δείξω ότι αυτά τα “τέρατα” τελικά δεν είναι κάτι άσχημο, κάτι τρομακτικό... Είναι ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού μας, της φαντασίας μας και της ψυχής μας που χρειάζεται την δικιά μας αποδοχή, αγκαλιά και αγάπη ώστε να μην ζούνε στο περιθώριο αλλά να μπορούν να ζουν και αυτά μαζί μας αρμονικά και με εξέλιξη.» 

Στην προσπάθειά του ο Vozis να το εκφράσει αυτό, κυρίως στον εαυτό του, ασχολήθηκε με την αυτόματη γραφή στο κομμάτι του σχεδίου. Υπό αυτή την μορφή συναισθήματα και σκέψεις διατυπώθηκαν στο χαρτί και τελικά κατάλαβε πως μόνο τρομακτικά δεν είναι αλλά μπορούν να είναι και χαρούμενα μαζί μας.

«…μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να μοιραστώ αυτό το κομμάτι-εμπειρία και με τον υπόλοιπο κόσμο και να ξεχυθούν όλα αυτά τα “τέρατα” εκεί έξω υπό όποια μορφή και να γνωριστούν με τον κόσμο.»