Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Βασίλης Γεροντάκος - «Nocturno»: Ατομική έκθεση στη Luminous Eye Gallery

Βασίλης Γεροντάκος - «Nocturno»: Ατομική έκθεση στη Luminous Eye Gallery

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Athens Photo Festival 2024 η Luminous Eye παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Γεροντάκου με τίτλο "Nocturno". 

Την έκθεση αποτελούν έργα της ομώνυμης ενότητας της δουλειάς του φωτογράφου, μιας σειράς φωτογραφιών που έχει δημιουργηθεί τις νυχτερινές ώρες. Έχει την μορφή μιας τετραλογίας και χαρτογραφεί τις αναζητήσεις των τελευταίων ετών.

Σε καλλιτεχνική δήλωση του (statement): "Στο σκοτάδι αυτό αναζήτησα ένα ξέφωτο. Εξημέρωσα τους φόβους μου, τις αγωνίες μου, έμαθα έναν τρόπο να διαχειριστώ την άγνοια μου. Το έναστρο φως ήταν η πρώτη ύλη. Ένα σύννεφο που αλλάζει συνεχώς μεριές. Άρχισα να φωτίζω με αυτό τα σκεύη της σιωπής. Τα δέντρα, τις θάλασσες, τους βαρύθυμους βράχους, ένας εγγεγραμμένος χρόνος βαθειά μυστηριώδης που αδυνατούσα να καταλάβω. Και οι άνθρωποι, οι δικοί μου άνθρωποι, σιωπηλοί όπως τα όνειρα. Το πένθος του χρόνου, το νησί, selva Oscura και όνειρα, είναι μια τετραλογία χωρίς την απληστία της ερμηνείας, την χειραγώγηση, την σαφήνεια των προσδιορισμών. Είναι ένας χάρτης για μια ομορφιά που δεν επιστρέφει, είναι ένα διαρκές ζητούμενο. Εικόνες σκοτεινές, μια φωτεινή ρωγμή, ένας καθρέφτης".

Βασίλης Γεροντάκος - βιογραφικό

Ο Βασίλης Γεροντάκος είναι φωτογράφος, επιμελητής και διδάσκει φωτογραφία. Δραστηριοποιείται κυρίως στην Αθήνα. Σπούδασε φλάουτο στο Ωδείo Αthenaeum, μαθηματικά και αστρονομία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δούλεψε στο ραδιόφωνο σαν παραγωγός και συνέθεσε μουσική για διάφορες θεατρικές παραστάσεις. Είναι συνεργάτης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Καλών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη από το 2018, ενώ είναι συνιδρυτής της Luminous Eye Gallery, και έχει διατελέσει ομιλητής σε TEDx. Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε 2 φωτογραφικές ατομικές εκθέσεις και πλήθος ομαδικών. Έχει εκδόσει ένα βιβλίο με τίτλο «Φωτογραφίες» και διατηρεί την ιστοσελίδα www.gerontakosvassilis.com.