Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Maria-Marika Koenig: «Roots With Empty Soil» στην γκαλερί 7

Maria-Marika Koenig: «Roots With Empty Soil» στην γκαλερί 7

Η Gallery «7» παρουσιάζει την έκθεση της Mαρίας-Μαρίκα Koenig με τίτλο «Roots With Empty Soil».

Η καλλιτέχνης μας καλεί σε ένα ταξίδι στον χρόνο και στην τέχνη. Μια μαγευτική συλλογή ελαιογραφιών σε δαντέλα,μονογραφιών, μονοτυπιών σε αυτοδημιούργητο χαρτί, γλυπτικές εγκαταστάσεις και ανθρωποκεντρικούς πίνακες. 

Τα έργα της αφορούν την μετανάστευση, τον εκτοπισμό, τα σύνορα, την ταυτότητα, το περιβάλλον και τα φεμινιστικά ζητήματα. 

Η ζωγραφική της, οι μονοτυπίες και οι γλυπτικές εγκαταστάσεις της, ενσωματώνουν μια παθιασμένη, εκλεπτυσμένη απάντηση στην αίσθηση της κρίσης που νιώθει, ως καλλιτέχνης και ως πολίτης.

Μαρία Μαρίκα Κοένιγκ - βιογραφικό

Η Μαρία Μαρίκα Κοένιγκ γεννήθηκε το 1962 στο Αμβούργο της Γερμανίας από Έλληνες γονείς. Αποφοίτησε από το Sir. J.J.School of Art, Βομβάη το 2014 ως πρώτη ξένη από το 1947 και κάτοχος πτυχίου MFA με διάκριση στη Ζωγραφική και το Σχέδιο από το Sir J.J.School of Art.

Έχει κερδίσει βραβεία όπως το “The Sutra” για τη Δημιουργική Ζωγραφική και το βραβείο “PIDILITE FINE ART”στην Ινδία.Τα καλλιτεχνικά της επιτεύγματα περιλαμβάνουν ζωγραφική, κεραμικά, σκηνικά θεάτρου και πολυάριθμες εκθέσεις στην Ινδία και στην Ευρώπη.

Σήμερα κατοικεί και εργάζεται ως εικαστικός στο Αμβούργο και στην Αθήνα.