Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Μανώλης Τσαγκαράκης: Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής

«Το είναι και δεν είναι» στην τέχνη του εικαστικού - εκπαιδευτικού που έφυγε πρόωρα και ξαφνικά από τη ζωή

Μανώλης Τσαγκαράκης: Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής
Μανώλης Τσαγκαράκης, Χωρίς τίτλο, λάδι και πραγματικά αντικείμενα

«Η ζωή δεν είναι έτσι και αλλιώς, αλλά κάπως έτσι και κάπως αλλιώς. Η πρίζα στον τοίχο μπορεί να μην είναι αληθινή και στο κρεμασμένο έργο να είναι. Η εικόνα πληροφορία του δελτίου ειδήσεων μπορεί να είναι πλασματική αλλά η αλήθεια του συναισθήματος μας αυτή τη στιγμή πραγματική»…

«Το είναι και δεν είναι» στην τέχνη του εικαστικού — εκπαιδευτικού Μανώλη Τσαγκαράκη, που έφυγε πρόωρα και ξαφνικά από τη ζωή στις 2 Ιανουαρίου 2022, σε ηλικία 53 χρονών, αφήνει μόνιμα τον θεατή του έργου του σε αμφιβολία, τον αφήνει να προσπαθεί να ξεχωρίσει το αληθινό από το φανταστικό κάνοντάς τον να νιώθει τον ίλιγγο που γεννά η σχέση αυτών των δύο.

Μανώλης Τσαγκαράκης – σύντομο βιογραφικό

Ο Μανώλης Τσαγκαράκης (1969 - 2022) γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και έζησε και εργάστηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Παναγιώτη Τέτση και  τη Ρένα Παπασπύρου, και έκανε δεύτερο πτυχίο στη χαρακτική με καθηγητή τον Θανάση Εξαρχόπουλο, στην πορεία απόκτησε μεταπτυχιακό στις “Ψηφιακές Μορφές Τέχνης” με καθηγητή τον Γιώργο Χαρβαλιά, στο ίδιο ίδρυμα. Υπήρξε για πολλά χρόνια καθηγητής Εικαστικών Τεχνών στη Σιβιτανίδειο Σχολή και παράλληλα ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων αγωνίστηκε για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο αλλά και για την παρουσία των Εικαστικών Τεχνών στην γενικότερη Εκπαίδευση. Υπήρξε ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.