Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Metallaxis: H πρώτη ατομική έκθεση γλυπτικής της Χριστίνας Ευδοκίας Καλογεροπούλου στην Αίθουσα Περιτεχνών Καρτέρης

Metallaxis: H πρώτη ατομική έκθεση γλυπτικής της Χριστίνας Ευδοκίας Καλογεροπούλου στην Αίθουσα Περιτεχνών Καρτέρης

Η Αίθουσα Περιτεχνών Καρτέρης παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση γλυπτικής της Χριστίνας Ευδοκίας Καλογεροπούλου. Θα παρουσιαστούν έργα μεσαίων και μικρών διαστάσεων με πρωταγωνιστή τον ορείχαλκο και άλλα μεικτά υλικά.

Η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης Νικολένα Καλαϊτζάκη σημειώνει στον κατάλογο: ...Στο μεταίχμιο μεταξύ ενός υποτυπώδους ρεαλισμού της φόρμας, και μιας ζωηρής και παράτολμης επιστημονικής φαντασίας, τα απόκοσμα αυτά "πλάσματα", σμιλεμένα από συμβολισμό, αιτία και αιτιατό, εισβάλλουν στην πραγματικότητα μας, προορισμένα να αγκαλιάσουν το ανθρώπινο σώμα στοχεύοντας κεντραρισμένα στην ανθρώπινη ψυχή, στον ανθρώπινο νου. Με τις μεταφυσικές τους ιδιότητες παρεμβαίνουν καθοριστικά στην ανθρώπινη συνείδηση και αναπτύσσουν αλληλεπιδραστικές συνδέσεις με τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Αντανακλούν ψυχικές καταστάσεις, ανακαλούν φόβους, ζωντανεύουν επιθυμίες, ήχους, φωνές, ελπίδες και όνειρα...

Βιογραφικό

Η Χριστίνα Έυδοκία Καλογεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Έίναι Γλύπτρια, Έικαστικός Καλλιτέχνης και μέλος του Έπιμελητηρίου Έικαστικών Τεχνών Έλλάδος.

Το 2019 αποφοίτησε με Άριστα από την «Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας» από το εικαστικό τμήμα, με ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών Μεταπτυχιακού επιπέδου (Integrated Master), και καθηγήτρια την Αφροδίτη Λίτη.

Το 2017 σπούδασε για ένα εξάμηνο, στο Πανεπιστήμιο «Bellas Artes Universidad de Granada» στην Ισπανία. Το 2016 συμμετείχε σε πρόγραμμα Έθελοντικής εργασίας σε παιδιά με ιδιαιτερότητες (ΑΜΈΑ) στο «ΚΈΦΙΑΠ» Καλαμάτας.

Το 2018 άσκησε την Πρακτική της άσκηση, στο πρόγραμμα «Art as Therapy» σε ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα, στη Δομή «Ippokratis 1», ΈΔΡΑ.

Το 2018 με 2019 εργάστηκε στον χώρο τέχνης, Free ART και στο εργαστήριο της Plaisir Durable.

Το 2019 με 2021 εργάστηκε ως Καθηγήτρια Έικαστικών στην Έλληνογαλλική Σχολή «St Joseph».

Το 2020 εργάστηκε ως καθηγήτρια ενηλίκων στο εργαστήριο Κεραμικής Korkodilos Athens Ceramic Classes and Workshops.

Το 2021 ίδρυσε το δικό της brand χειροποίητων εικαστικών κοσμημάτων «Evdokia».

Το 2023 δημιούργησε το νέο επαγγελματικό της, εικαστικό χώρο "PLANITES Art Space", στον οποίο κατασκευάζονται και εκτίθενται έργα γλυπτικής, ζωγραφικής και εικαστικού κοσμήματος.