Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Γιάννης Μίχας: Η ατομική του έκθεση «από σκουριά κι αλμύρα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Γιάννης Μίχας: Η ατομική του έκθεση «από σκουριά κι αλμύρα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί στο φουαγιέ του τον εικαστικό Γιάννη Μίχα σε μια ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «από σκουριά κι αλμύρα».

«Ο Γιάννης Μίχας ζωγραφίζει εδώ κι αρκετά χρόνια, τοπία της θάλασσας, καράβια κι αραξοβόλια. Η ζωή του άλλωστε είναι συνδεδεμένη με τον κόσμο της θάλασσας, με την φυσική και την μεταφορική της αλμύρα. [..] Ο χρωστήρας του Γιάννη Μίχα αποδίδει μεταπλασμένες τις εντυπώσεις από μια σειρά φυσικών παρατηρήσεων του βλέμματος. Παράλληλα ο καλλιτέχνης αποτυπώνει την αίσθηση από εικόνες που έχει ανακρατήσει η μνήμη του» σημειώνει η Αθηνά Σχινά, Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού.

Γιάννης Μίχας - βιογραφικό

Ο Γιάννης Μίχας γεννήθηκε στο Κυριάκι Βοιωτίας το 1954. Πραγματοποίησε σπουδές Ναυπηγικής και διετέλεσε Νομάρχης Πειραιά από το 2003-2010, Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης- Council of Europe (2008-2010) και Πρόεδρος ΕΦΕΤ (2011-2012).

Μαθήτευσε κοντά στον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο Κώστα Ηλιάδη και έχει παρουσιάσει το έργο του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι τακτικό μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας από το 1986. Έργα του υπάρχουν στην Εθνική Πινακοθήκη, στην συλλογή της Alpha Bank, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, τη Δημοτική Πινακοθήκη Λιβαδειάς, ΟΛΠ ΑΕ, ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ, ΣΕΚ Λευκωσίας και Αμμοχώστου, και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Μεγάλο τμήμα της θεματικής του περιλαμβάνει όψεις του ελληνικού τοπίου, ιδιαίτερα του αιγαιοπελαγίτικου, καθώς και λιμενογραφίες.

Έχει εκδώσει τρία λευκώματα:

  • «ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ», με επιλεγμένα έργα υδατογραφίας
  • «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», με επιλογές από έργα του σε παστέλ, λάδι, υδατογραφία, (Ελληνικά, Αγγλικά)
  • «ΒΙΟΙ ΠΛΟΙΩΝ», με επιλογές από έργα του σε παστέλ και λάδι (Ελληνικά, Αγγλικά)
ΚΡΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη: Ο Γιάννης Μίχας μιλάει για τα έργα της νέας ζωγραφικής του έκθεσης «από σκουριά κι αλμύρα»

Διάβασε την κριτική