Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Inverse Trajectories: Ατομική έκθεση της Δήμητρας Κίτσιου

Inverse Trajectories/Αντίστροφες τροχιές
© Κίτσιου Δήμητρα
Η Luminous Eye παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας και το φωτογραφικό λεύκωμα της Δήμητρας Κίτσιου με τίτλο “Inverse Trajectories/Αντίστροφες τροχιές” 
 
Μια προσωπική ματιά, ένα οπτικό ημερολόγιο, η φωτογραφική της θέαση του κόσμου. 
Στην έκθεση παρουσιάζεται μέρος των φωτογραφιών του βιβλίου το οποίο περιλαμβάνει 80 ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τη φωτογραφική πορεία της Δήμητρας Κίτσιου.  
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο επιμελητής Βασίλης Γεροντάκος και ο συγγραφέας Γιώργος Μητάς. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Θέμης Ροδαμίτης
 

Είναι αλήθεια ότι οι φωτογράφοι, θέλοντας ή μη και ανεξάρτητα από τον  τρόπο που δουλεύουν, δεν κάνουν τίποτα άλλο από ένα οπτικό ημερολόγιο.  Όποιον δρόμο και να διαλέξουν, είτε σκηνοθετώντας τις ιδέες τους με συγκροτημένο τρόπο και μεθοδολογία είτε αποκαλύπτοντας την ρέουσα πραγματικότητα με όλες τις πιθανές μεταμορφώσεις της, ουσιαστικά εικονογραφούν το πεπρωμένο μιας εν δυνάμει προοπτικής που εκφράζει την σχέση τους με τον κόσμο.

Η Δήμητρα Κίτσιου φαίνεται να γνωρίζει αυτήν την ιδιότητα της φωτογραφίας και οι εικόνες που μας φανερώνει, ανεξάρτητα αν είναι σημερινές ή ανήκουν σε ένα παρελθόν που μικρή σχέση έχει με το σήμερα, ρέουν μέσα σε μια κυματοειδή αφήγηση.  Ο χρόνος γίνεται το ταμπλό για να καρφιτσώσει στιγμές και να νοηματοδοτήσει έναν κόσμο στον οποίο πιστεύει.


Επιμέλεια έκθεσης και βιβλίου: Βασίλης Γεροντάκος
 

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Inverse Trajectories/Αντίστροφες τροχιές
Inverse Trajectories: Ατομική έκθεση της Δήμητρας Κίτσιου
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό. Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17:00 έως 21:00. Παρουσίαση βιβλίου: Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021, 19:30