Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

«United States of Wondering» της Λυδίας Ανδριώτη

Λυδία Ανδριώτη
Έκθεση της εικαστικού Λυδίας Ανδριώτη

Η γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης παρουσιάζει την ατομική έκθεση της εικαστικού Λυδίας Ανδριώτη που περιλαμβάνει ένα νέο σώμα δουλειάς μεσαίας και μεγάλης κλίμακας με ακρυλικό χρώμα, μελάνι και φύλλα χρυσού σε χαρτί, κεραμικά γλυπτά επιστρωμένα με πειραματικές τεχνικές υάλωσης και χρήση νήματος, καθώς και μια εγκατάσταση βίντεο με ήχο.
 
Η έκθεση με τίτλο United States of Wondering έχει ως αφετηρία την ιδέα των πλατωνικών στερεών τα οποία συνδέονται με τα βασικά στοιχεία της φύσης (γη, αέρας, φωτιά, νερό και σύμπαν) και πήραν το όνομά τους από τον Πλάτωνα, ο οποίος πρώτος αναφέρθηκε σε αυτά περίπου το 360 π.Χ., ακολουθώντας τον στη συνέχεια άλλοι φιλόσοφοι, μαθηματικοί και επιστήμονες, όπως ο Αριστοτέλης, ο Ευκλείδης, και οι μεταγενέστεροι Johannes Keppler και Ludwig Schläfli. Η Ανδριώτη παρατηρεί και διερευνά τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των σχημάτων σε τρισδιάστατο χώρο, του χρώματος και του ήχου καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά μεταφράζονται και αλληλεπιδρούν.


Την ημέρα των εγκαινίων η γκαλερί θα είναι ανοικτή από τις 14:00 έως τις 22:00. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της παραμονής σας εντός της γκαλερί. Στο χώρο μας τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.