Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Μάνος Κεφαλόπουλος, «Γκόρκι- Βίγκελαντ,one way»

Ο Διπλωμάτης Μάνος Κεφαλόπουλος, μετά από μια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε πολλές Πρεσβείες της Ευρώπης και της Αμερικής, υλοποιεί το όνειρό του και μετουσιώνει το ταλέντο του και τη μεγάλη αγάπη του, τη ζωγραφική, οργανώνοντας μια έκθεση σκίτσου. «Γκόρκι- Βίγκελαντ,one way »είναι ο τίτλος της έκθεσης έγχρωμου κυρίως σκίτσου , που εγκαινιάζεται την Τρίτη 10 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στον Πολυχώρο Τέχνης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ. Τίτλος και θεματολογία εμπνέονται από τα δύο πάρκα αντίστοιχα της Μόσχας και του Όσλο, τις πόλεις που αγάπησε πολύ ο καλλιτέχνης.

69464-140001.jpg

Ο Διπλωμάτης Μάνος Κεφαλόπουλος, μετά από μια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε πολλές Πρεσβείες της Ευρώπης και της Αμερικής, υλοποιεί το όνειρό του και μετουσιώνει το ταλέντο του και τη μεγάλη αγάπη του, τη ζωγραφική, οργανώνοντας μια έκθεση σκίτσου.

«Γκόρκι- Βίγκελαντ,one way »είναι ο τίτλος της έκθεσης έγχρωμου κυρίως σκίτσου , που εγκαινιάζεται την Τρίτη 10 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στον Πολυχώρο Τέχνης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.

Τίτλος και θεματολογία εμπνέονται από τα δύο πάρκα αντίστοιχα της Μόσχας και του Όσλο, τις πόλεις που αγάπησε πολύ ο καλλιτέχνης.

Η έκθεση είναι πολύ μικρής διάρκειας.( μέχρι τις 13 Ιουνίου)

Την τελετή των εγκαινίων συνοδεύει μουσικά το κουαρτέτο εγχόρδων «Athenian rhapsody»

Ο Σπ. Χατζάρας γράφεις για τον καλλιτέχνη:

«O δημιουργός , δηλαδή ο Μάνος, πλανήθηκε, από τους Σκύθες , τους Σαρμάτες και τους Κιμμερίους ως τους Φράγκους ,τους Γαλάτες και τους Αιθίοπας , προσπέρασε την Καλλιόπη και τις άλλες σειρήνες και διάλεξε τον δρόμο της ένατης Τέχνης , ποιών με το πενάκι του, ανθρώπους και όντα παράξενα, κλίνοντας το μάτι, πότε στον Καντίνσκι και τον Κάφκα και πότε στον Μονέ.

Και ιδού, 55 επιχρωματισμένα σκίτσα, που ξεχώρισαν, απέκτησαν κορνίζα και βρήκαν τη θέση τους στον τοίχο, έργα χειρών,

όπου αλλού η πραγματικότητα φωτίζεται διαφορετικά και παραμορφώνεται από ασυνήθιστες οπτικές γωνίες, αλλού υπάρχει συναισθηματική αγωνία, αλλού χαρούμενη διάθεση και ζωντανά χρώματα που αποτυπώνουν τις εντυπώσεις που άφησαν στην ψυχή του Μάνου, τα βιώματα από την περιπλάνηση του, σε χαρές και λύπες, ελπίδες και απογοητεύσεις.

Aπό τα πορτοκάλια του και τις ελιές του ως τους φακέλους της Διπλωματίας».

INFO: 10-13/6