Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Mary’s undertheweather: Mary3

«Mary’s undertheweather: Mary3» στον χώρο τέχνη o.art.ath

Η έκθεση με τίτλο «Mary’s undertheweather» που σηματοδότησε την εκκίνηση του χώρου o.art.ath στις αρχές του 2019, επιστρέφει. Αυτή τη φορά εστιάζει στην καλλιτέχνη Μαρία Παπαδοπούλου. Η ζωή της με τον Γερμανό και η ζωή της μετά τον Γερμανό, φωτογραφίες, αντικείμενα δικά του πλάθουν ένα γράμμα με όλα όσα δεν είπε, όλα όσα αισθάνεται.

«Ξέρεις, καλέ μου, υπάρχει λένε ένα πουλί, ένα μικρό πουλί, που έχει μόνο φτερά αλλά δεν έχει πόδια. Είναι καταδικασμένο να πετάει για πάντα και να αγγίζει τη Γη μονάχα μία φορά. Την στιγμή του θανάτου του..»

Μια κατάθεση ψυχής. Μια έκθεση αφιερωμένη στην πηγή έμπνευσης και δημιουργίας της Μαίρης. Σκέψεις που γίνονται λέξεις και εκφράζουν τα συναισθήματα που προκαλεί ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, και κατ’ επέκταση επιτυγχάνουν να σχολιάσουν με έναν τρόπο ίσως κυνικό αλλά σίγουρα αληθινό τις σχέσεις των ανθρώπων.

Την έκθεση θα συμπληρώσουν και πλαισιώσουν οι καλλιτέχνες Μαίρη Σιδέρη με τις κούκλες της και η Μαρία Τοκμάκη παρουσιάζοντας μια μοναδική performance εμπνεόμενη από την ζωή της Μαίρης αλλά και από τις κούκλες της Μαρίας.

Τρεις Μαρίες, λοιπόν. Ή αλλιώς Mary3.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, στις 19.00, στην Κυψέλη, προς τιμήν του Δημήτρη Γερμανού, που έφυγε από τη ζωή πριν από 6 χρόνια και σημάδεψε με τη μοναδικότητά του τη ζωή της Μαίρης.