Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Γιώργος Αυγέρος, «Εικόνα και Ψευδαίσθηση»

62826-126276.jpg

Ο Αυγέρος στην ατομική του έκθεση με τίτλο «Εικόνα και Ψευδαίσθηση» επανέρχεται με τρισδιάστατα τοπία, ζωγραφισμένα με κάρβουνο και χρώμα πάνω σε διαφορετικά επίπεδα διαφανούς φιλμ.

Όπως σημειώνει η Πέγκυ Κουνενάκη: «Ασπρόμαυρα τοπία, δέντρα και λιβάδια, δάση και κλαδιά δέντρων -εικόνες γεμάτες φως και υγρασία- αποτελούν τα έργα του Γιώργου Αυγέρου, αυτά τουλάχιστον που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια. Η τελειότητα και η ομορφιά της φύσης τον εμπνέουν και κινούν τη δημιουργικότητα του. Η χρήση του φωτός, οι φωτοσκιάσεις και η προοπτική δίνουν μια μοναδική αίσθηση βάθους και όγκων, μια ξεχωριστή πλαστικότητα έμπλεη με τονικές αρμονίες και αντιθέσεις.

Στα εντελώς πρόσφατα έργα του καλλιτέχνη παρεισφρέει η ζωγραφική φιγούρα, δίνοντας την αίσθηση μιας νέας πραγματικότητας που ανατρέπει την ησυχία του τοπίου και τη δεδομένη χρωματική ισορροπία του έργου. Η μορφή ενός αγοριού που ξεπροβάλλει μέσα από μια λόχμη θάμνων και δέντρων, η φιγούρα ενός παιδιού-χορεύτριας, τα πουλιά, ο λαγός, προσθέτουν έναν υπερβατικό χαρακτήρα στη σύνθεση, παραπέμποντας σ’ έναν παραμυθένιο-φανταστικό κόσμο, ίσως εκείνον της Αλίκης στη χώρα των Θαυμάτων του Λιούις Κάρολ.

[…] Με την τέχνη και την τεχνική του ο Γιώργος Αυγέρος ανατρέπει την κλασική αναπαράσταση του ρεαλιστικού τοπίου και με τον τρόπο του συμβάλλει στην ανανέωση της παραστατικής ζωγραφικής, που στην περίπτωσή του αποκτά ξεχωριστές διαστάσεις».

Info: 20/03-17/04, Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ., Παρ. 11.00-15.00 & 17.00-20.00, Τετ. & Σάβ. 11.00-15.00